1991: Bűnügyi krónika – A bátor postamesternő, aki szembeszállt a postarablókkal

Tóth Zoltán emlékezetes írása a Nők Lapja archívumából.

Nyíregyházán az 1. számú Postahivatal megszokott esti forgalmát bonyolította augusztus 14-én. Ki táviratot adott fel, ki interurbán telefonra várt, mások a boltok, butikok napi bevételét adták be a főpénztári ablaknál. Egyszer csak két magas, fekete anorákot és álarcot viselő férfi toppant be az ügyfélváró helyiségbe, hónuk alól vadászpuskát kaptak elő, s rákiáltottak a várakozókra:

– Mindenki a földre! – s hogy nyomatékot adjanak szavaiknak, célzás nélkül a mennyezetbe lőttek. Egyikük a terem végében, a még üvegezetten felvételi ablaknál termett, beugrott a postai alkalmazottak közé, majd fegyverével fenyegetően közeledett az ott dolgozókhoz.

Tőle legtávolabb, a második ablaknál ült a hivatalvezető-helyettes, Németh Józsefné. Akinek első dolga volt, hogy lehajolt asztala alá, s megnyomta a riasztót. Ám, amikor felegyenesedett…

– Ott magasodott előttem az a postarabló, aki beugrott a hivatali részbe – idézte vissza a történteket Nyíregyházán az események után bizony kissé megtört asszony. – Fejemhez nyomta fegyvere csövét, s csak annyit sziszegett: „Ezt nem kellett volna!” Azután fiatal kolléganőmmel együtt a főpénztár felé tuszkolt…

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .