20 évesen másoknak, 55 évesen magamnak akarok tetszeni! (x)

Kati gyomorszűkítő műtéte után nőiessége indián nyarát éli, Boginak újra kellett tanulnia járni, beszélni, mégsem adta fel a reményt, hogy újra szerető családban éljen. A Mert megérdemlem podcastban inspiráló nőket mutat be a L’Oréal Paris.

50 éves a Mert megérdemlem szlogen: az évforduló alkalmából a L’Oréal Paris támogatásával podcast sorozatot készített a Madaz Podcast. László Krisztina műsorvezető segítségével olyan történeteket mutatnak be, amelyek szereplői sokszor ejtették ki az életük során: Mert megérdemlem. A sorozat október 14-én debütált a podcast lejátszókban, az első epizód vendége Varga Judit jógaoktató volt, aki nemrég fogadott örökbe egy kisbabát.

A műsor következő vendége Kovács Katalin, aki 52 évesen határozta el, hogy a jövőben olyan külsővel fog élni, amire mindig is vágyott. Brüsszelben él, három felnőtt gyereke van, az elmúlt 30 évben igazi tyúkanyóként terelgette őket, a felelősségteljes munkája mellett békés otthont teremtve számukra. Minden egyes terhessége újabb kilókat pakolt rá, az anyaság fokozatosan háttérbe szorította a nőiségét. Más küzdelmeket kellett megvívnia, amelyek felemésztették az energiáit. Az évek során felszedett 30 kiló történetében a munka, a család és a terhességek mellett ott van egy halva született kisbaba, egy nyirokrák, a hónapokig tartó kemoterápiás kezelés és sok-sok fájdalom. Éveken keresztül mindent megpróbált, hogy megszabaduljon a kilóktól, úgyhogy drasztikus, külső segítséghez fordult, hogy visszanyerje elfelejtett nőiességét: eltávolították a fél gyomrát.

A test, a lélek, a párkapcsolat

A harmadik adás témája a karrier, a hivatás: hiszen kevés ember mondhatja el magáról, hogy a munkája a szenvedélye. Hogy észre sem veszi, hogy dolgozik, mert minden perc, amit ezzel tölt, örömöt jelent számra. Nem csak a szerencsén múlik, hogy megtaláljuk életünk különböző területén a harmóniát. Önismeret, önbizalom és kitartás szükséges ahhoz, hogy fontos helyzetekben jól döntsünk. És persze nem ártanak az inspiráló példaképek mint Gurics Kriszti, aki megélte a mélységeket és magasságokat míg végül most 47 évesen kimondhatja: a helyemen vagyok. Az aromaterapeuta végzettsége mellé számos önfejlesztő módszert is kitanult, nőknek segít megtalálni a belső és külső szépséget, a harmóniát.

A negyedik vendég pedig Kollai Bogi, aki a kómából felépülve újra tanult járni és beszélni, és bízni abban, hogy a válása után is lesz még körülötte szerető család. 15 éves korában ismerkedett meg gyermekei édesapjával, karon ülő babájával vette át a jogi diplomáját, majd a fiatal, kisgyermekes családok klasszikus életét élték. A férj dolgozott, a feleség pedig otthon a gyerekekkel foglalatoskodott – és közben egyre távolabb kerültek egymástól. Végül autoimmun betegsége szólt közbe: kómába esett, és hónapokig tartott a felépülése. Ezután férjével közös megegyezéssel elváltak, Bogi pedig ott állt egyedül 30 évesen. Nyolc éven át kereste a nagy őt, két hosszabb kapcsolat és rengeteg sikertelen randizás után végül egy internetes társkereső oldalon futott össze egy kedves fiatalemberrel.

Iratkozz fel!

A Mert megérdemlem podcast inspiráló női történeteket mutat be a L’Oreal Paris támogatásával, hogy erősítse a nők egymást támogató közösségét. Ami az egyik nővel megtörtént, megtörténhet mással is, a sorstársak tanulhatnak, erőt meríthetnek egymás küzdelmeiből.