50 éves a szlogen: indul a Mert megérdemlem podcast (x)

A L’Oréal Paris legendás mondata 50 éve támogatja a nőket. Az új podcast sorozatban inspiráló nőket mutatnak be, az első adásban egy örökbefogadó anyát.

Mert megérdemlem: szlogen nőktől nőknek

Amikor azt mondjuk: “Mert megérdemled” nem csupán egy szlogent említünk, hanem egy márka több évtizedes küldetését is. A L’Oréal Paris legendás mondata 2021-ben ünnepli 50. születésnapját. Az első olyan szlogen, ami nőknek szólt, női hangon. Ilon Specht, a McCann ügynökség 23 éves szövegírója alkotta meg, és már akkoriban is forradalminak számított: az ötvenes évek nőjogi mozgalmának folytatása volt, ami felszabadította a nőket a háziasszony-szerepből.

Mára negyven nyelvre fordították le, a világ minden táján arra ösztönzi a nőket, hogy higgyenek önmagukban, értékeikben és bátran küzdjenek vágyaikért. Minden korú és hátterű nőt felhatalmaz arra, hogy higgyen saját szépségében és értékeiben. „Küldetésünk azonban csak akkor teljesülhet, ha többé nem kell emlékeztetnünk a nőket arra, hogy milyen csodálatos értékkel is rendelkeznek” – fogalmazta meg Delphine Viguier-Hovasse, a L’Oréal Paris globális márkaelnöke.

Az első tévéhirdetés, amelyben megjelent a „Mert Ön megérdemli” szlogen, a L’Oréal Paris Préférence hajfestékeket népszerűsítette. „A reklámokban a férfiak olyan képeket akartak látni, mint egy ablak előtt ülő nő, akinek ruháját fújja a bejövő szél. A nő egy tárgy szerepét töltötte be, aki nem is beszélt a reklámban. Én ezzel szemben egy igazi nőt akartam ábrázolni, aki határozottabb és korhűbb. Azt akartam, hogy a hirdetés a nők hasznára váljon” – emlékszik vissza Specht. A női hang megjelenése a reklámiparban forradalmi volt a 70-es évek elején, hiszen addig a női termékeket megjelenítő hirdetések többségében is férfihang szerepelt, hiszen ezt tartották mérvadónak. Úttörő volt, hogy egy nő közvetlenül fejezi ki érzéseit, és osztja meg a termékkel kapcsolatos tapasztalatait.

Új podcast sorozat indul

Mert megérdemlem: ez a címe annak a podcast sorozatnak is, amelyet a L’Oréal Paris támogatásával készített a Madaz Podcast. A magyar nyelvű podcast teljes mértékben innováció a márka kommunikációjának történetében: egy olyan új műfajjal kísérleteznek, amely a magyar és a nemzetközi piacon is felfutóban van.

László Krisztina műsorvezető segítségével olyan történeteket mutatnak be, amelyek szereplői sokszor ejtették ki az életük során: Mert megérdemlem. Önigazolásként, vigasztalásként, vagy éppen az önbizalmuk erősítése céljából, amikor úgy érezték, mélypontra kerültek és kellett egy löket a továbblendüléshez. Végül mindannyiuknak, ha kacskaringós úton is, de sikerült a nagy álmuk megvalósítása. Megérdemlik, hogy ma boldog, kiegyensúlyozott életet élnek. 

A vendégek között szerepel olyan kétgyermekes anya, aki kómából felépülve tanult újra járni, beszélni olyan 52 éves nő, aki gyomorszűkítő műtétje után végre úgy érzi, az az ember, aki mindig is lenni szeretett volna, és egy olyan segítő is, aki hosszú elakadás után találta meg a hivatását és az élete értelmét.

A sorozat október 14-én debütált a podcast lejátszókban, az első epizód vendége Varga Judit jógaoktató, aki nemrég fogadott örökbe egy kisbabát. Judit sokáig producerként dolgozott a filmes világban, nemzetközi produkciók egyik legmegbízhatóbb munkatársa volt. Jógával próbálta ellensúlyozni a sok stresszt, amit a munkája okozott neki, majd mikor úgy érezte, ez nem elég, váltott és jógaoktató lett belőle. Férjével régóta vágytak babára, belevágtak a lombik programba is, rengeteg fájdalom és két vetélés lett az eredménye. Hat évvel ezelőtt döntötték úgy, hogy az örökbefogadást választják. Csecsemőt szerettek volna örökbe fogadni, így évekig vártak a babára. Már éppen elkezdtek lemondani róla, mert életkoruk miatt kikerültek volna az örökbefogadási programból, amikor végre egy péntek délutánon megcsörrent a telefon.

“Soha nem lehet tudni, hogy az életben mi miért van. Egyes történések csak évek múlva nyernek értelmet, akkor jövünk rá arra, hogy amiről azt gondoltuk, milyen rossz nekünk, igazából a javunkat szolgálta. De ehhez a felismeréshez csak akkor juthatunk el, ha az akadályok előtt nem torpanunk meg, bízunk magunkban és mindent megteszünk azért, hogy elérjük a kitűzött céljainkat” – hallható a készítők küldetése az első adás végén.

Iratkozz fel!

A Mert megérdemlem podcast inspiráló női történeteket mutat be a L’Oréal Paris támogatásával, hogy erősítse a nők egymást támogató közösségét. Ami az egyik nővel megtörtént, megtörténhet mással is, a sorstársak tanulhatnak, erőt meríthetnek egymás küzdelmeiből.