1993: Újpesti boszorkányok – Beszélgetés a boszorkányszövetség elnökével

Scipiades Erzsébet emlékezetes írása a Nők Lapja archívumából.

Ha hinni lehet a nagy mágus, Mészáros Caesar adatainak, akkor ma Magyarországon mintegy hétezer boszorkány él. 1991 augusztusa óta ugyanis ennyien léptek be a Magyar Boszorkányszövetségbe, melynek hatvan százaléka nő, a többi férfi.

A boszorkányok, élükön a nagy mágussal, nemrégiben boszorkánytalálkozót rendeztek. Fekete macskák, skorpiót őrző kristálygömbök és féldrágakövek között méregették egymást, majd pár órára a közönséges halandók előtt is fölfedték bűbájarcukat.

Caesarnak, a nagy mágusnak már az anyja, apja, nagyanyja, sőt a nagyapja is boszorkány volt. Anyja középkategóriás jósnő, az apja ellenben spiritizmussal is foglalkozott. A csúcsra azonban a magát Caesarnak nevező Mészáros József jutott el. 1991-ben, hátat fordítva a vendéglátós szakmának, melyet hosszú éveken át a Palatínus strandon űzött, megalakította a Magyar Boszorkányszövetséget. Mészáros József Caesar ekkortól mondhatja el, ő minden magyar boszorkány elnöke.

– A boszorkányvallás – magyarázta Caesar – hierarchikus alapokon nyugszik. Az egyik boszorkánynak még „csak” látomásai vannak, a másik már jósolni tud, a harmadik képes gyógyítani, a negyedik érti és gyakorolja a mágiát… Tavaly március óta a boszorkányvallást hivatalosan is bejegyeztettük, négyfős vezetőségi testületet választottunk, melynek főfoglalkozású tagja lettem.

– 1991 óta a többi boszorkány tartja el önt?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .