2009: ,,Apa, ha kell, segít a falfirkálásban” – Így nőnek föl az Azurák lányok

Szegő András felejthetetlen cikkei a Nők Lapja archívumából.

Apák egymás között. Szegő András egy örökké aggódó szülő makacsságával kérdezte sorstársát, Zsófi és Hanna apukáját, aki nem mellesleg napjaink egyik legismertebb televíziósa. Azurák Csaba hűségről, csalódásról és a falfirkákról mesélt…

– …mármint, hogy érted ezt? – kérdez vissza fürkészve, mint aki nem hisz a fülének.

– Úgy, ahogy mondtam: érdekelne, hogy szoktál-e olykor egy-egy puszit is adni a gyerekeidnek? – érdeklődöm, holmi tettetett naivitással. Amolyan kamaszos ugratásként tettem fel az ócska kérdést, hogy érzelmi hevességét kicsit próbáljam megfékezni, ám ijedten döbbenek rá, hogy mennyire nagy szamárság volt! Ő bizony teljesen komolyan vette! De most már nincs visszaút, és látván, hogy még mindig tétován tekint rám, hozzáfűzöm: – Szóval én, régi apaként azt tanácsolnám, hogy akár van rá ingerenciád, akár nincs, hetente egyszer puszild azért meg őket! Hidd el, hogy…

No, ez már megteszi a hatását! Sőt! Ez a végtelenül kedves, udvarias, készséges fiatalember néhány pillanat alatt megváltozik. Szeme szikrát szór, hangja sercegően éles, gesztusai hevesek, és hirtelen a szavamba vág:

– Meg vagy te őrülve?! – fakad ki kétségbeesett értetlenséggel. – Hát mást sem csinálok, amikor velük vagyok! Folytonosan puszilgatom őket! Érted?! Vagy… ezt most, ugye, csak viccből kérdezted?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .