Az énekesnő körül egyre több minden történik, sőt, hozzá kapcsolható, különös jelek bukkantak fel a világ minden pontján. Mindez pedig egyetlen dologra utalhat.

Az utóbbi időben Adele leginkább azzal került be a hírekbe, hogy csendben, ezen jellegű tevékenységét nem nagy dobra verve, kb. 40 kilótól szabadult meg. Vagy épp amiatt, hogy mitől ilyen gyönyörű az arcbőre. Pedig eléggé úgy tűnik, hogy más munkálatok is folytak a háttérben, pontosabban egy új album munkálatai.

Az ötlet nem légből kapott: az elmúlt napokban az énekes online oldalain több változás történt, illetve a szerte világon különös jelek bukkantak fel, amelyek arra engednek utalni, hogy a 30 (valószínűleg ez lesz negyedik albumának címe – a 19, 21, 25 után, amelyek mind életkorát, és az akkoriban történt sorsfordító életeseményeket szimbolizálták). 

A sztár Twitter-, Facebook- és Instagram-fiókja is új, egységes dizájnt (profilképet és fedlapot) kapott, mindegyiken ugyanaz a színminta (sötétzöld, türkizkék színekben játszó foltos felület) látható, illetve maga az adele.com is ebbe a színbe öltözött. A honlapján az énekes nevén kívül egyetlen darab feliratkozási lehetőség van, amit érdemesnek tűnik megragadni, ha érdekel bennünket Adele tevékenysége.

Különös jelek

Az arculatváltás azután történt, hogy a hétvégén a világ több nagyvárosában is különös jelek tűntek fel különféle felületeken: a 30-as számot vetítették ki épületek falaira és reklámtáblákra.

Jelent meg egy jel a párizsi Eiffel-tornyon, Berlinben a Brandenburgi kapun, Amszterdamban a Nemo múzeum falán,  New York-i Empire State Buildingen, de a 30-as logó feltűnt Brazíliában, Oroszországban, Mexikóban, a Fülöp-szigeteken, Lengyelországban. Izlandon, Kanadában, Olaszországban, Dél-Koreában és természetesen az Egyesült Királyságban is.

Annak ellenére, hogy semmilyen hivatalos megerősítés nem érkezett arról, hogy mindennek köze lenne egy esetleges Adele albumhoz, meglehetősen egyértelműnek tűnik, hiszen a 30 ugyanazzal a betűtípussal látható, mint Adele legutóbbi két lemezén is voltak láthatók a számok.

Ráadásul legutóbbi, 25 című lemezét is egy titokzatos kampánnyal harangozta be: a brit X Factor nézői egy reklámszünetben egyszercsak meglepően konstatálták, amikor egy üres képernyő alatt egy 30 másodperces részletet sugároztak egy új dalból, amelyről később kiderült, hogy a Hello (és ami aztán csak az Egyesült Királyságban több mint 3,5 millió példányban kelt el, ezzel az ország minden idők 14. legkelendőbb lemeze lett. A Youtube-on pedig 2,8 milliárd lejátszásnál tart.)

Biztos, hogy 30 lesz a címe?

Egyértelműen adná magát az előző albumok címe után, elvégre egy ilyen erős és egyedi mintától nem tér el az ember. Aztán az énekesnő egy 2019-es Instagram-posztban is egyértelműen utalt arra, hogy negyedik albuma a 30 címet viseli majd, és viccelődött is a rajongókkal, hogy de a drum’n’bass műfajában lesznek rajta dalok, csak hogy bosszantsa őket.
Jó ideig egyébként egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy Adele készít-e új hanganyagot, hiszen egyszer azt mondta, hogy nagyon beválik neki a nyugodt, családi élet. Az idill azonban nem tartott sokáig, a most 33 éves énekes 30 évesen elvált férjétől, így a visszavonult családi életből csak a visszavonultság maradt – ez az, amit megszakított az énekes fogyása, illtve az, hogy egyre többször jelenik meg nyilvános eseményeken, napokra beszédtémát adva azoknak, akik eddig súlya miatt nem látták elég szépnek.

Magas színvonal

Fraser T Smith, aki Adele Set Fire To The Rain című világslágerének társszerzője volt, nemrég azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy „nem tudja”, a sztár új albuma elkészült-e már.

„Adele hihetetlenül titokzatos, és szerintem pont ezt akarja: felépíteni a feszültséget 

– mondta. – Nagyon jellemző rá, hogy nem tudod, melyik irányba fog elindulni Lehet, hogy R&B lesz, lehet, hogy rock, de az is lehet, hogy balladák. De bármilyen is lesz a hanganyag, a legmagasabb színvonalú lesz.”

Izgatottan várjuk a fejleményeket!

Kiemelt kép: Getty Images , forrás: BBC