Az énekeső legutóbbi posztjában az angol válogatottat méltatta, több rajongó mégis a tökéletes, natúr arcbőrét dicsérte.

„Anglia igazi királynője” – írta az egyik hozzászóló az énekesnő fotójára reagálva. Ugyanis Adele annak ellenére, hogy az angolok vereséget szenvedtek az olaszoktól az Európa-bajnokság döntőjében, rendkívül büszke a csapat eredményére. Míg rengeteg rajongó élt az alkalommal, hogy a futballról beszéljen, másokat inkább az fogott meg, hogy milyen csodásan fest az énekesnő a képen. Noha Adele nem túl sokszor posztol magáról a közösségi médiában, ha mégis, azt smink nélkül teszi, így nem meglepő, hogy a legtöbb rajongó arra kíváncsi, vajon minek köszönheti makulátlan arcbőrét.

Mit ajánl a sminkes?

Adele sminkese, Michael Ashton – nem is olyan régen – megosztott néhány titkot a tökéletes bőrápolási rutinról az ausztrál Who magazinnak, és néhány fontos sminktrükköt is elárult. „Valójában mindig a bőr előkészítésén van a legnagyobb hangsúly. Mindenkinek ajánlom a Bioderma vagy a La Roche-Posay micellás vizet az orr és a homlok környékére, azaz a zsírosabb, problémásabb T-vonalra”- tanácsolja Ashton, aki azt is hozzátette,

az arcolajak és balzsamok is csodákra képesek, mert így az alapozókat is sokkal szebben és természetesebben lehet bedolgozni a bőrbe.

„Évek óta hatalmas rajongója vagyok a Decléor márkának.” A sminkes szerint legalább ennyire fontos hámlasztás és a bőrtípusnak megfelelő hidratálás is. Mivel az aranytorkú sztár bőre rendkívül érzékeny, minden évszakban ügyel a fényvédelemre. A sminket legtöbb esetben kerüli, maximum egy kis színezett hidratálót rak fel, amely szintén véd a káros sugaraktól.

Az Adele-tusvonal titka

Aston egy interjúban azt is elmondta, hogyan született meg az énekeső védjegyévé vált tusvonal. „Amikor először megláttam az arcát, azonnal beugrott a tusvonal, éreztem, hogy jól fog állni neki. Azt viszont soha nem gondoltam volna, hogy ikonikussá válik” – mondta a CR Fashion Booknak. – „Azért is passzol hozzá ilyen jól, mert 

remekül kiemeli a nagy, mandulavágású szemeit.”

A sminkmesternek trükkje, hogy szemhéj közepén kezdi húzni a vonalat a szemzug felé, majd egy határozott mozdulattal rajzolja meg a „cicafarkat.” 

Szigorú diéta után

A brit énekesnő állítólag nem csak az arcápolási termékeknek köszönheti tökéletes bőrét, hanem a rendszeres sportnak és diétájának is, amelynek segítségével közel 40 kilótól szabadult meg. Adele egykori edzője, Camila Goodis elárulta, hogy

Adele a sirtfood-diétát követte, amely egy fehérjékben gazdag, úgynevezett sirtuin fehérjékre alapuló diéta

– ez a fehérjecsoport a test sok fontos funkcióját szabályozza. A diétának köszönhetően gyorsul az anyagcsere és a test zsírégető képessége, javul az emésztés, viszont lassulnak az öregedési folyamatok, ráadásul az éhségérzet is jelentősen csökken. Mivel egy igen nehéz, megterhelő diéta (nem tartalmaz minden, az emberi szervezet számára szükséges tápanyagot), sokaknak nem is ajánlják a szakemberek. Adele annak idején belevágott, sikeresen lefogyott, és büszkén mutatja meg külsejét a rajongóknak is. Persze leginkább csakis smink nélkül.

Kiemelt kép: Getty Images