Az újrahasznosított műanyag kockáknak az akadálymentesítésben lesz szerepük Münchenben.

A Lego nem csak gyerekjáték. Az apró, színes építőelemekből – amelyek között egyre több a növényi alapú műanyagból előállított – grandiózus tárgyakat lehet készíteni, gondoljunk csak arra az 3662 darabból álló koncertzongorára, amelynek 25 kalapácsmechanikás billentyűje és pedálja is van. És most még fantasztikusabb dolgok fognak születni Lego-kockákból! Az Inside the Games tette közzé a hírt, hogy

a következő multisport Európa-bajnokságon, amelyet 2022-ben rendeznek Münchenben, Lego-elemekből épített rámpák fogják segíteni a kerekesszékesek közlekedését.

Az eseményre, amelyen többek között atléták, kerékpározók, tornászok és asztaliteniszezők mérik össze a tudásukat, Európa minden pontjáról várják a látogatókat, és a szervezők azok számára is szeretnék akadálymentessé tenni a közlekedést, akik mozgásukban korlátozottak. Ugyan nem az összes kerekesszékes rámpa épül Lego-kockákból, a lényeg inkább az, hogy ráirányítsák a figyelmet az akadálymentesítés fontosságára.

A multisport Európa-bajnokság Count & Last kezdeményezése idén szeptemberben indult, és már most több mint 1500 darab Lego-kockát gyűjtöttek, a cél pedig, hogy a hónap végére 22 ezer építőelemük legyen. A használaton kívüli kockáinkat mi is odaadományozhatjuk a Count & Lastnek: ha épp Münchenben járunk, akár személyesen is leadhatjuk őket az irodájukban, és postán is eljuttathatjuk hozzájuk a régi elemeinket. A címük: LOC European Championships Munich 2022
Spiridon-Louis-Ring 22
80809 Munich, Germany

És ami a legjobb, hogy október 10-én, vasárnap mindenkit várnak szeretettel a müncheni Olympiaparkba egy közös rámpaépítésre. A Lego-rámpák az Európa-bajnokság nyitóeseményén, 2022. augusztus 11-én fognak debütálni.

Kiemelt kép: Unsplash