Programajánló: az ingyenes kortárs kiállítástól a Bazilika előtti mozizásig

A dizájn, a kortárs művészet, a filmek és a gasztronómia szerelmeseinek is van egy-egy ötletünk.

Brunch pezsgéssel és zsizsgéssel

Itt a júniusban nagy sikerrel debütált Buborék Brunch őszi felvonása: szeptember 19-én, vasárnap 9 és 15 óra között a gourmet reggeliké és a pezsgőké a főszerep a budafoki Törley Pezsgőmanufaktúra piknikjén. Érdemes úgy érkezni, hogy szabadon szállhassanak a poharakban a buborékok, illetve, hogy bőven legyen hely a finom falatoknak. A pezsgőket ugyanis olyan ízbombákkal kísérhetjük, mint a füstölt libamáj savanyított szilvával és fűszeres szilvakrémmel, bundás kaláccsal (KicsiZso Reggeliző Kávézó), az avokádós bagel marinált-dehidratált tojással, rózsaborsos-lime-os pink aiolival és szezonális salátával (Szimply/Horizont) vagy a szarvas bresaola szarvasgombás bivalymozzarellával, ötéves, érlelt balzsamecetkrémmel és kovászos bagettel (Vension Gusto).

 

A 18. életévüket betöltött személyeknek a belépés kizárólag védettségi igazolvánnyal és személyazonosságot igazoló igazolvánnyal lehetséges. Jegyek ITT vásárolhatók.

Szabadtéri mozizás a Bazilika előtt

A Budapesti Klasszikus Film Maraton keretében négy estére újra ingyenes szabadtéri mozivá alakul a Szent István Bazilika előtti tér: szeptember 21. és 25. között egyedülálló, 130 négyzetméteres óriásvásznon, sztárvendégek részvételével vetítik a frissen felújított magyar és külföldi klasszikusokat. Szeptember 22-én 19.30-tól a 100 éve született Jancsó Miklósra emlékeznek a filmrendező Szegénylegények című filmjével, a továbbiakban pedig az olasz Az óceánjáró zongorista legendáját, a János vitéz zenés rajzfilmet és a Zsigmond Vilmos fényképezte Harmadik típusú találkozásokat is megtekinthetjük.

Fotó: Inkey Tibor

Helyfoglalás érkezési sorrendben, még több infó ITT.

Személyiségfejlődés festményeken

Kertész Attila minden alkotása erős érzelmi indíttatásból készül, és egytől egyig érzékiek, mivel a művész a saját önismereti utazását dolgozza fel absztrakt formában, néhol figuratív elemekkel kiegészítve. Negyedik, Petros című tárlatán, amely szeptember 22-én nyílik a Hybridart Space-ben, a személyiségfejlődés legkorábbi időszakát jeleníti meg egy tíz festményből álló sorozatban. „A Petros-sorozatomban az életünk jelentőségteljes »első harmadának« azon fejlődési szakaszát vizsgálom, amikor még a személyiség, a személyes célok, az adottság és akarat képlékeny masszája folytonos változásban van. A személy fő irányultsága és jellege már megmutatkozik, de eszközei, lehetőségei és tettei még kiforratlanok” – nyilatkozta Kertész Attila, aki a téma megragadásához hellenisztikus szobormaradványokból inspirálódott.

A kortárs kiállítás október 3-ig ingyenesen, védettségi igazolvánnyal látogatható, még több infó ITT.

Dizájn felsőfokon

Szeptember végén újra életre kelnek a magazinok oldalai: A S/ALON BUDAPEST lakástrend-kiállítás számtalan inspirációval és a legfrissebb trendekkel várja az enteriőrdizájn szerelmeseit szeptember 24. és 26. között a Budapest Arénában. A pandémia miatti kényszerszünet után ez lesz az ország első nagy léptékű lakberendezési kiállítása idén. Ha építkezés és felújítás előtt állunk, vagy egyszerűen csak rajongunk a színvonalas dizájnért, a 7000 négyzetméteren megrendezett eseményen 140 berendezett enteriőrben fedezhetjük fel, és szerezhetjük be otthonunk legújabb kedvenc darabjait.

A rendezvényen csak a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő 18. életévét be nem töltött személy vehet részt. Jegyek ITT vásárolhatók.

Kiemelt kép: Getty Images