A zenekar dobosa annak örül, hogy a Let It Be új verziója megmutatja: a tagok nem háborúztak egymással.

Ringo Starrt régóta bántotta, hogy az emberek abban a tudatban éltek, hogy a fantasztikus négyes egymásnak feszülve készítette el utolsó albumát – ahogy az az 51 éve megjelent Let It Be című dokumentumfilm alapján érzékelhető volt. A legendás dobossal azonban madarat lehet fogatni, mióta látta az Oscar-díjas rendező, Peter Jackson újravágott filmverzióját, amely sokkal inkább a The Beatles örömteli és mókás pillanatait domborítja ki.

Michael Lindsay-Hogg’s 1970-es dokumentumfilmje, a Let It Be fókuszában a tagok közötti konfliktusok álltak, ezért örül most annyira Ringo Starr, hogy az eredeti, 80 perces „sötét ábrázolást” elfeledtetheti az új, hatórás verzió, amely ezzel „újraírhatja a történelmet”.

„A lényeg, amit mindig is ki akartam hangsúlyozni, hogy teljesen mindegy, mi történt, volt egy albumunk, őrületes show-t adtunk egy tetőn, és felvettük ezt a rengeteg videót

– magyarázta a dobos. – Nem akarom letagadni a felvételeket, megéltünk hullámhegyeket és hullámvölgyeket is, de ilyen az élet.”

A zenekar utolsó élő koncertje. Fotó: Daily Mirror/Mirrorpix/Mirrorpix via Getty Images

„Sosem tetszett az eredeti film, mert egy teljes hónap négy másodperce köré épült. Úgy tűnt, mintha öröm és nevetés nélkül csináltunk volna végig, és ezt elmondtam Peter Jacksonnak is. 56 órányi fel nem használt felvételt találtunk. Peter elkezdte összerakni az anyagokat, aztán elrepült hozzám Los Angelesbe, hogy megmutassa, mit alkotott.”

A 81 éves zenész hangsúlyozta, hogy a zenéjükre nem volt hatással a magánéletük. „Jó volt velük nevetni és zenélni. Mindig is szerettük egymást. Amint elkezdtünk játszatni, bármi is volt a háttérben, mindenki arra törekedett, hogy a legjobbat hozza ki magából.”

A The Beatles tagjai balról jobbra: Ringo Starr, George Harrison, John Lennon és Paul McCartney. Fotó: Unknown/Mirrorpix/Mirrorpix via Getty Images

Ringo Starr, aki a két hét múlva megjelenő, négyszámos lemeze, a Change The World kapcsán beszélt az érzéseiről a brit Expressnek, kifejezetten elégedett a Let It Be új változatával, amely november végén kerül fel az Apple TV kínálatába.

Kiemelt kép: Getty Images