1034 órán át készült a Diana-film legszebb ruhája

A Chanel estélyi egy 1988-as haute couture kreáció pontos mása.

A Spencer című dráma az év egyik legjobban várt filmje, és a legfrissebb hírek szerint már novemberben a mozikba kerülhet – ráadásul éppen ma debütál a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. Január óta figyeljük izgalommal, mikor szivárog ki egy-egy újabb információ a Diana életének egyik legmeghatározóbb időszakát elmesélő produkcióról, amelyben a tragikus sorsú walesi hercegnét Kristen Stewart alakítja. Pablo Larraín filmje azt a karácsonyi hétvégét dolgozza fel, amikor Lady Diana elhatározta, hogy elválik Károly hercegtől.

Fotó: Chanel PR

Augusztus végén a Spencer első előzetesének megjelenéséről számoltunk be, a legújabb információkat pedig a Chanel szolgáltatta:

Kristen Stewart ugyanis, aki nem mellesleg a francia divatház egyik nagykövete, a film plakátján egy csodaszép Chanel estélyit visel.

A bézs organzaruha, amelyet arany- és ezüstszínű, ovális és levél alakú, virágos ágakat formáló részletek díszítenek, a divatház 1988-as tavaszi–nyári haute couture kollekciójának a része volt.

Fotó: Chanel PR

A pánt nélküli, fűzős ruha egyszerű, egyenes nyakrészét a leheletkönnyű tüllből készült sűrű fodrozás teszi különlegessé, a derék kihangsúlyozásáért egy masnis szaténöv felel, míg a szoknyarész érdekessége, hogy elöl rövidebb, mint hátul, és hogy az organzából készült alsószoknyára több réteg tüll került. A hímzés a Lesage, míg a pliszírozás a Lognon munkája – mindkét műhely a maga szakterületén a világelsők közé tartozik.

Fotó: Chanel PR

A ruhát a Spencer című film kedvéért újra elkészítették a Chanel műhelyeiben, ennek az egyetlen estélyinek az újrakreálása pedig egészen pontosan 1034 órát vett igénybe – ebből 700 óra volt csak a hímzés. A ruhán öt varrónő dolgozott.

Kiemelt kép: Chanel