A plakát után itt az első részlet a Diana-filmből!

Az már az eddig kiszivárgott kép alapján is gyanítható volt, hogy a néhai hercegnét alakító Kristen Stewart nagyon hasonlít Dianára, de a videóból az is kiderül, hogy törékeny lényét is sikerült elkapnia.

Nagyon úgy tűnik, hogy az idei év legnagyobb dobása a Kristen Stewart főszereplésével készülő Diana-film lesz, amit a legújabb hírek szerint novemberben mutatnak be a mozikban. Korábban arról volt szó, hogy a decemberben kezdődő 78. Velencei Filmfesztiválon lesz a premiere, és a szélesebb közönség számára csak jövőre lesz látható az alkotás.

A bemutató dátumát övező bizonytalanságok ellenére azonban az már most látszik, hogy hatalmas az érdeklődés a Spencer című film iránt, hiszen Diana hercegné a tragikus halála után 24 évvel is lázban tartja az embereket.

Az alkotók pedig ezt kihasználv nagyon ügyesen csepegtetik az információkat: januárban egy kép került ki a Twitterre Kristen Stewartról, amin Dianaként pózol, tegnap pedig a plakátot hozták nyilvánosságra. Ma pedig itt az első előzetes is, amiben a királyi család éppen egy karácsonyi vacsorára készül, amihez Dianának nem sok kedve van: pánikroham közben próbálja magát rávenni a kötelező programra, miközben a feszültséget szinte vágni lehet. A videó végén a hercegné egy barátja (Sally Hawkins) azt mondja neki: „Ők mindent tudnak”, mire Kristen-Diana azt válaszolja: „Nem tudnak”, de nem világos, hogy kire utal az „ők”, a nyilvánosságra vagy a királyi családra.

A chilei Pablo Larraín rendezte film arról a hosszú karácsonyi hétvégéről szól, amikor a néhai hercegnő a Sandringham-kastélyban eldöntötte, hogy elválik Károly hercegtől, mert nem működik a házasságuk. A forgatókönyvet a Peaky Blinders (Birmingham bandája) című sorozatot jegyző Steven Knight írta.

A moziban Jack Farthing alakítja Károly herceget és mások mellett a BAFTA-díjra jelölt Timothy Spall, az Oscar-díjra jelölt Sally Hawkins, valamint Sean Harris is feltűnik a vásznon. A film 2022-ben kerül a mozikba, Diana halálának 25. évfordulójához igazítva. Károly herceg, brit trónörökös 1981-ben vette feleségül Diana Spencert. Házasságuk 1996-ban végződött válással, Diana egy évvel később halt meg Párizsban autóbalesetben.

Forrás: bbc, MTI, 24.hu, Kiemelt kép: Getty Images