Hugh Jackman megható képet posztolt édesanyjáról, aki kiskorában elhagyta

Mindössze nyolcéves volt, amikor édesanyja, Grace McNeil elhagyta családját, és visszatért Ausztráliából az Egyesült Királyságba. Az 52 éves hollywoodi színész korábban traumatikusnak nevezte Grace hirtelen távozását, de úgy tűnik, az idő tényleg segít begyógyítani a sebeket.

Hugh Jackman hétfőn posztolt egy fotót az Instagramra, amelyen Grace-t ölelgeti, melegen mosolyognak egymásra, a kép alá pedig csak annyit írt: „Anya”.

A rajongók pozitív kommentekkel árasztották el a kedves fotót, köztük volt, aki azt írta: „Asszonyom, ön egy úriembert nevelt. Tiszteletem mindkettőjüknek.” Egy másik követője azonban gyorsan helyreigazította a dolgot: „Valójában az apja nevelte fel.” – szúrta ki a Daily Mail. 

Hugh 2018 januárjában az ausztrál Who magazinnak azt mondta, hogy traumatikus elmény volt számára, hogy az édesanyja elhagyta őt gyerekkorában. A Legnagyobb showman és az X-Men filmek sztárja mindössze nyolcéves volt, amikor Grace búcsú nélkül elhagyta a családot, és visszatért szülőhazájába, Angliába, így férje, Christopher Jackman egyedül nevelte a színészt és testvéreit.

Az anyák negyedét érinti a „baby blues”

A nők 20-25%-a átélhet átmenetileg, néhány hétig tartó depresszív időszakot szülést követően, aminek oka a hormonháztartás felborulása, de amennyiben nem kap segítséget, ebből tartós depresszió alakulhat ki. Az ún. baby blues tünetei, mint az átmeneti levertség és a kedélyállapot ingadozás többnyire a szülést követő első fél évben jelentkeznek, de a szülés utáni depresszióval – ami a szülést követő 2 évben bármikor előjöhet –, ellentétben ezek rövid ideig tartanak és nem hatnak ki a baba ellátására.

Miután a házaspár elvált, Hugh nővérei, Zoe és Sonya Grace-hez költöztek az Egyesült Királyságba, de Hugh és fivérei, Ian és Ralph Sydneyben maradtak az apjukkal. „Azt hittem, hogy vissza fog jönni hozzám. De aztán ez folyamatosan csak húzódott és húzódott. Végül öt évembe tellett, hogy elfogadjam: nem tér vissza soha.” A színész hozzátette, hogy körülbelül évente egyszer látta az anyját. 2012 decemberében Hugh az ausztrál 60 Minutes című műsorban elmondta, hogy még mindig élénken emlékszik arra a reggelre, amikor az anyja elment. „Emlékszem, hogy egy törülközővel a feje körül búcsúzkodott tőlem. Igen, minden bizonnyal ez volt a búcsú” – emlékezett vissza.

„Elmentem az iskolába, és amikor hazajöttem, senki sem volt a házban.”

A színész mindössze 8 éves volt, amikor az édesanyja szó nélkül visszaköltözött Angliába:

A legrosszabb része az volt, hogy az aszony egy táviratban tudatta velük a döntését. „Másnap jött egy távirat Angliából, hogy anya ott van. És ennyi volt. Apa minden este imádkozott, hogy visszajöjjön hozzánk.” Hugh a The Australian Women’s Weeklynek azt nyilatkozta: „Amit soha nem éreztem – és tudom, hogy ez furcsán hangozhat –, soha nem éreztem, hogy anyám nem szeretett volna. Azóta hosszasan beszélgettem vele erről, és tudom, hogy küszködött.

A születésem után kórházba került, szülés utáni depressziótól szenvedett.

 Itt, Ausztráliában pedig nem volt meg számára a szükséges támogató hálózat.”

Szerencsére Hugh és édesanyja maguk mögött tudták hagyni a múltat, és évekkel később kibékültek. 2011 októberében a The Sun című napilapnak már azt nyilatkozta: „43 éves vagyok, és határozottan megbékéltünk egymással, ami nagyon fontos. Jó a kapcsolatom vele.” Azóta is gyakran láthattuk Grace-t a vörös szőnyegen fia mellett vonulni.

Forrás: Daily Mail, The Sun, Who, 9now

Kiemelt kép: Getty Images