Dr. Meredith Grey lehet a színésznő utolsó szerepe.

„Nem mondom, hogy soha többet nem vállalok semmilyen szerepet, de most egyáltalán nem foglalkoztat a színészi karrierem folytatása” – nyilatkozta az 51 éves sztár a Ladies First with Laura Brown podcastban. „Lehet, hogy nem játszottam el millió szerepet, de a színészi játékot már nem élvezem annyira” – tette hozzá A Grace kilinika főszereplője. – „Túl sok időt töltöttem lakókocsikban, egyik nap Atlantában forgattam, majd másnap Vancouverben.

Nincs kedvem éjjel 11 órakor egy lakókocsiban várni arra, hogy mikor jön a jelenetem,

de azt sem szeretem, hogy megmondják, mikor mehetek el ebédelni. Ez inkább a fiatalabbaknak való! Legalábbis a lélekben fiataloknak.”

Ellen úgy érzi, nem tud újat mutatni a sorozatban (Fotó:Getty Images)

Régóta változtatna

Pompeo a 17 évadot megélt kórházi sorozat (a készítők májusban jelentették be, hogy hamarosan jön a 18. évad) teljes ideje alatt Dr. Meredith Grey szerepét játszotta, és már korábban is a bizonytalanságát fejezte ki a folytatással kapcsolatban. 2018-ban az Entertainment Weekly-nek azt nyilatkozta, hogy a leginkább a változást keresi a karrierjében, nyitott az új lehetőségekre. „Jelenleg nem vagyok felkészülve arra, hogy bármilyen hivatalos bejelentést tegyek a sorozattal kapcsolatban, de úgy érzem, mindent elmondtunk benne, amit csak lehet.” Pompeo végül maradt, hiszen nem kevesebb, mint 20 millió dolláros gázsiról ülhetett le tárgyalni.

„Úgy döntöttem, inkább pénzt keresek, mert sokkal fontosabb számomra a kiegyensúlyozott családi életem a karriernél, talán azért is, mert nekem nem volt túl boldog gyerekkorom”

– fűzte hozzá tavaly augusztusban arra utalva, hogy muszáj gondolnia három gyermekére, a tizenegy éves Stella Lunára, a hatéves Sienna May-re és a négyéves Eli Christopherre, akiket Chris Iveryvel nagy egyetértésben nevelnek.

18 éve tartó boldogság

Ellen, Meredith Grey-el ellentétben nem szívesen nyilatkozik magánéletéről, leginkább férjéről nem szeret beszélni nyilvánosan, akivel 2007-ben kötött házasságot. Bár sok mindent sikerült titokban tartaniuk, azt tudjuk, hogy Ellen és Chris, aki zenei producerként dolgozik, 2003-ban egy boltban találkozott.

Miután hat hónapig csak barátok voltak, megbeszéltek egy randevút, ami olyannyira jól sikerült, hogy négy év múlva New Yorkban kimondták a boldogító igent.

„Egy pénteki napon arra ébredtünk, hogy hamarosan összekötjük az életünket, ami nagyon gyorsan történt” – emlékezett vissza a színésznő a Live with Kelly and Ryan című műsorban. Azóta elválaszthatatlanok és még a gyerekek születése előtt azt is elárulta a színésznő, hogy azt szeretik a legjobban, ha kettesben lehetnek otthon. „Néha elmegyünk vacsorázni, de a randi-éjszakák otthon történnek. Mivel mindketten elég korán megyünk aludni, inkább ebédelni szoktunk közösen.” Ennél sokkal fontosabb A Grace klinika sztárja szerint, hogy a férje egy fantasztikus, biztonságot nyújtó férfi, aki soha nem volt féltékeny még akkor sem, amikor a sorozat sebészével, McDreamyvel (Patrick Dempsey) intim jeleneteket forgattak. Talán érthető, hogy Ellen a hírnév és a meglehetősen magas kereset ellenére sem kívánja folytatni a színészi karrierjét, ami rengeteg időt vesz el férjétől és a gyerekeitől.

Forrás: People, Women’s Health, Kiemelt kép: Getty Images