Diana unokahúga bámulatos ruhában ment férjhez 62 éves szerelméhez

Kitty Spencer, Diana hercegné unokahúga a hétvégén mondta ki az igent a nála kétszer idősebb divatmogul szerelmének.

Nemrég írtunk Diana gyönyörű unokahúgáról, aki Dél-Afrikában nőtt fel, majd a bulizós énjét hátrahagyva Európába költözött, és komoly modellkarriert futott be. Kitty Spencer mindig is titokzatos volt a magánéletét illetően, de egy ideje már az a pletyka járta, hogy Michael Lewis dúsgazdag üzletember a párja. Mostanra mindez beigazolódott, hiszen a néhai hercegné 30 éves rokona Rómában, egy fényűző szertartás keretében ment hozzá a háromgyerekes divatmogulhoz, akinek ez a második házassága.

Lady Kitty és a 62 éves Lewis szombaton a Villa Aldobrandiniben olyan hírességek előtt tettek fogadalmat, mint Pixie Lott énekesnő, Mark Vandelli, a Made in Chelsea realtity műsor szereplője, valamint Sabrina Dhowre Elba, aki Idris Elba színész felesége. A People magazin szerint Vilmos herceg és Harry herceg nem vett részt az esküvőn, bár mindketten közel állnak néhai édesanyjuk családjához mind a mai napig. Az ifjú pár péntek este a római Galleria Del Cardinale exkluzív étteremben tartott vacsorapartival kezdte az ünneplést arisztokrata vendégkörben, majd szombaton naplementekor tartotta a ceremóniát az olasz főváros fölé magasodó dombon álló villában.

Lady Spencer a walesi hercegnő bátyjának, Charles Spencernek, 9. Spencer grófnak a legidősebb lánya. A 30 éves lány hivatásos modell, 2017-ben debütált a Dolce & Gabbana kifutóján. Eljegyzését Lewisszal 2020 januárjában jelentették be, és több mint két év randizás után összeházasodtak. A dél-afrikai divatmogulnak ez a második házassága.

Mesés ruhaköltemények

Az ünnepségsorozaton Kitty a Dolce & Gabbana divatház által készített ruhákat viselte, mégpedig összesen öt darabot. A viktoriánus ihletésű menyasszonyi ruhát bonyolult csipkeminta és puffos vállmegoldású, hosszú ujj és állógallér jellemezte, és a luxusmárka – aminek Kitty évek óta az egyik fő arca – Alta Moda részlegének nagyjából hat hónapba telt elkészíteni. A tervezők elmondták, hogy mindössze négy ruhapróbájuk volt arra, hogy a kreáció tökéletes legyen.

„Gyönyörű és érzelmes pillanatok voltak ezek – idézi Domenico Dolcét a brit Mirror magazin. – Az egyik inspirációt egyértelműen Kitty Olaszország iránti rajongása nyújtotta, hiszen a menyasszony szinte szerelmes gyönyörű országunkba, és annak gazdag történelmébe, művészetébe és kultúrájába.” Stefano Gabbana hozzátette: „De ő továbbá egy olyan lány, aki nagyon ragaszkodik az angol gyökereihez, így a nagy viktoriánus korszak örökségéhez is. És mint minden angol, ő is nagy rajongója mindenféle virágnak. A fő ruhánál egy hagyományos, letisztult szabást szeretett volna, ami ugyanakkor időtlen vonzó.”

Kitty Spencer lakodalmát pazar tűzijáték zárta, amit a vendégek meg is örökítettek (Képernyőfotó: @marjoriegubelmann/Instagram)

Dolce szerint

„minden nagyon természetes és önazonos volt. Lady Kitty Spencer leírta nekünk az álomruháját, mi pedig megpróbáltuk tolmácsolni a kívánságait.”

Az esküvőt megelőző estén Kitty egy keresztszemes hímzéssel díszített, babakék tüllruhát viselt, a szertartást követően pedig egy kézzel festett, organza selyemruhát öltött magára, amelyet virágok és kristályok díszítettek. Ezután ismét átöltözött, egy ezüst és arany gyöngyökkel hímzett koktélruhába bújt. Végül a vacsorán egy Mikado selyemruhát viselt, amelyet hasítékok, flitterek, applikált virágok és dupla duchesse-szalagok díszítettek, abban élvezte az este egyik fő atrakcióját, a hatalmas tűzijátékot az étterem teraszáról újdonsült férjével és a vendégsereggel.

Diana bátyja nem vett részt

Míg a pazar ceremónia tele volt híres vendégekkel, a hírek szerint a menyasszony apjának nyoma sem volt az ünnepségen: Charles Spencer gróf pénteken (a vacsorával egy időben) egy képet posztolt Instagramra a család ősi otthona, a northamptonshire-i Althorp fölött ragyogó Holdról. Diana bátyja nemrég azt nyilatkozta, hogy „fájdalmas és kellemetlen” vállsérüléssel küszködik, ami befolyásolja a mozgásszabadságát, de azt nem tudni, hogy pontosan ez volt-e az oka annak, hogy nem volt jelen a jeles napon. Helyette a menyasszonyt testvére, Louis Spencer, Althorp vikomtja és féltestvére, Samuel Aitken kísérték az oltárhoz.

 

(Kiemelt kép: Getty Images; Forrás: Mirror, Harper’s Bazaar, Hello Magazine)