A Nők Lapja Ezotéria 2021/4. számának cikke.

John Lennon minden idők egyik legellentmondásosabb zenészegyénisége. Sokan szinte misztikus beavatottként, valóságos guruként emlékeznek rá, ám vannak olyanok – köztük a saját fia is –, akik egyszerűen képmutatónak tartják.

John Lennon ír és walesi származású családba született Liverpoolban, háborús, nyugtalan időkben, 1940. október 9-én. Alig volt ötéves, amikor édesapja elhagyta a családot, és mivel anyja úgy döntött, hogy egyedül nem bírja felnevelni fiát, a testvérének adta a kis Johnt. A nagynéni gyámsága alatt felnevelkedett fiú nem lett mintagyerek, nyugtalanságát azonban idővel sikerült a zenében levezetnie – az őt rendszeresen látogató anyja tanította meg bendzsózni. Sajnos a mama korán meghalt, nem sokkal Lennon tizennyolcadik születésnapja előtt egy részeg rendőr elgázolta az asszonyt. Ugyanakkor Lennonnak elmélyült a barátsága Paul McCartney-vel, aki szintén korán vesztette el édesanyját. Vele alapította meg aztán az ötvenes évek végén közös együttesüket The Silver Beetles (Ezüst Bogarak) néven, melyet később Beatlesre változtattak.

A teljesség szimbóluma

„A Newcastle Road 9-ben laktam, október 9-én születtem. Ez egy szám, ami az egész életemet végigkíséri, de a számmisztika szerint én egy 6-os, vagy 3-as vagyok, vagy ilyesmi, de ezek mind részei a kilencnek.” – Íme Lennon szavai 1980-ból. Az életét, úgy tűnik, valóban a kilences szám uralta, pontosabban a hármas és annak egyjegyű többszörösei. Bár ő maga nem volt teljesen tisztában e szám jelentőségével, valami sejtése mégiscsak lehetett a dologról, hiszen élete fontos eseményeiben a kilences dominált. Csak néhány példa álljon itt:

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .