Minek köszönheti a 63 éves Michelle Pfeiffer természetes szépségét?

A színésznő az organikus termékek mellett a táplálkozására is óriási hangsúlyt fektet.

43 éve annak, hogy az akkor 20 éves Michelle Pfeiffer színészként debütált, 5 évvel később pedig jött A sebhelyesarcú című film, amelyben Al Pacino oldalán a maffiózó-feleség alakításával egy világ megismerte a nevét, és azóta is a filmipar élvonalában van. Áprilisban töltötte be 63. életévét, szépsége korától függetlenül irigylésre méltó, az idők során talán csak a sminkje lett kissé visszafogottabb. „Látom, ahogy az évek során változom – mondta a People magazinnak. – Próbálok nem rugózni rajta, hiszen mindnyájan öregszünk. Ha ezt elfogadjuk, nem érezzük rosszul magunkat.”

Stressz és kemikália: kizárva!

Nem titok, hogy Hollywood valóban nagy nyomást gyakorol a nőkre, ha az öregedésről van szó. Michelle szépen megtanulta ezt kezelni. „Ahogy idősödtem, úgy lettem egyre könnyebb és szabadabb ­– mondta az Oprah Daily-nek. – Nem szeretnék fiatalabbnak tűnni, úgysem lehetek soha többet 30 éves, és ez így van jól.” Michelle nem csak az öregedéssel járó stresszt engedte el, de a kemikáliákkal dúsított termékeket is kiiktatta az életéből. A színésznő még a Capitol Hillbe is ellátogatott (az USA kormányzati városnegyede, itt található a szenátust és a képviselőházat magába foglaló Capitolium, valamint a Legfelsőbb Bíróság épülete is – a szerk.), hogy lobbizzon a kozmetikai ipar megreformálása érdekében.

„Amikor az apámnál és a legjobb barátomnál is rákot diagnosztizáltak, arra gondoltam: valamit tenni kell a környezetünkért, az egészségünkért; és az egyik az, hogy megnézzük az összetevők listáját, és ami káros, azt nem vesszük meg.”

A színésznő sokáig parfümöt sem használt a lehetséges káros összetevők miatt, amíg létre nem hozta saját márkáját, a Henry Rose-t (2019-ben debütált), amely kizárólag organikus, méreganyagoktól mentes termékeket forgalmaz. „Egyre paranoiásabb lettem az összetevők miatt, ezért 10 évig nem is használtam parfümöt. Ezen csak akkor változtattam, amikor megszületett a saját márkám, amelyben 100%-ig megbízom. Egyébként az egész szemléletváltásom a gyermekeim születésével kezdődött (lánya, Claudia Rose Pfeiffer 28 éves, fia, John Henry Kelley augusztus elején lesz 27 éves, az ő keresztneveikből született a márkanév – a szerk.), hiszen anyaként mindentől meg akartam óvni őket” ­– emlékezett vissza Michelle, aki azóta egyre jobban figyel saját és családja egészségére.

Kedvenc sminktermékei

 „Amikor régebben a forgatásokon sminkeltek, többször is kértem, hogy lehetőség szerint tiszta, organikus termékekkel dolgozzanak, és komolyan úgy néztek rám, mintha három fejem lenne – emlékezett vissza Pfeiffer. – A hétköznapokban kizárólag olyan készítményt használok, amelyről tudom, hogy szuper biztonságos. Nagy kedvencem a W3ll People szempillaspirál, soha nem csalódtam benne. Persze, amikor forgatok, rábízom magam a sminkesekre, akiknek természetesen a tartósság a legfontosabb, és sajnos ez még nem minden esetben érhető el organikus termékekkel.” A színésznő évek óta az ausztrál, vegán, állatkísérlet-mentes, Sodashi bőrápolási termékcsaládját használja.

„Ha találok valamit, ami beválik, akkor hűen kitartok mellette. Több, mint tíz éve nem változtattam a bőrápolási rutinomon sem, ami igen egyszerű: tisztítok és hidratálok – ennyi.”

Michelle esküszik a Beautycounter (a cég több mint 1800 összetevőt likvidált termékeiből) korrektorra. „Mindig van rajtam egy kis korrektor, ez az én titkom” – árulta el a Harper’s Bazaarnak.  

Szépségfilozófiája

A színésznő nem győzi hangsúlyozni, hogy a tökéletes külső mit sem ér belső kisugárzás nélkül. „Milyen gyakran találkozol olyan emberrel, aki kicsit sem hasonlít Barbie-ra vagy Kenre,  mégis vonzó? A vonzerőnek sokkal inkább köze van ahhoz, ahogyan magadhoz viszonyulsz, nem pedig a külső jegyekhez” – tette hozzá határozottan.

Soha nem fog plasztikáztatni?

„Engem csak az érdekel, hogy szépen öregedjek,  és soha nem szeretnék egy viaszfigurára hasonlítani” – árulta el a People magazinnak a sztár, aki azért azt is bevallotta, nem állíthatja, hogy soha sem fog kés alá feküdni. „Néha úgy érzem, igen, megteszem, néha pedig már a tudattól is megborzongok.

Mindig attól függ, mennyire vagyok szépen megvilágítva egy forgatáson, vagy milyen sminket viselek.

Azt is el kell mondanom, hogy senkit nem ítélek el azért, ha sebészhez fordul. Ha ők ettől jobban érzik magukat, tegyék! Inkább az zavar, ha valaki már túlzásba viszi, és már rá sem lehet ismerni.”

A hiúság is közrejátszik

Michelle nem csak a szépészeti termékek tekintetében ragaszkodik a vegán alapanyagokhoz, de az étrendjét is ehhez a szemlélethez igazítja.

„Vegán étrenden élni nagyon egészséges, mert így nem kerül be annyi méreganyag a szervezetbe, és ez meg is látszik a bőrön, a testen. Amikor elkezdtem így táplálkozni, először a bőrömön vettem észre a pozitív változást. Bevallom, nem csak az egészségem, de a hiúságom miatt is váltottam, mert én csak így tudok vékony maradni” – vallotta be az Urbanette-nek.

„Amennyiben helyesen étkezel, rendszeresen sportolsz, eleget alszol, az a külsődön is hamar meglátszik. Ja, és felejtsd el a varázsszereket, mert nem léteznek!”­ ­– mondta a Woman &Home-nak a nem csak a vásznon zseniális színésznő, aki úgy érzi: ha már csak egy ember megfogadja tanácsait, megérte erről a témáról beszélnie.
Michelle Pfeiffer legújabb filmje, a French Exit tavaly októberben jött ki az Egyesült Államokban, hazánkban egyelőre nem forgalmazzák, de bízunk benne, hogy ha más nem, valamelyik streaming-szolgáltató felveszi majd műsorára a filmet, ami egy fekete komédia, amelyben egy, az örökségéből kifogyott dívát alakít. Illetve ennél is jobban is várjuk az Elnökfeleségek című sorozatot, ami még csak az előkészületi fázisban tart, és amelyben Betty Fordot (Gerald Ford, az Amerikai Egyesült Államok 38. elnökének) feleségét alakítja majd. A sorozatban szerepelni fog Gillian Anderson is, aki Franklin D. Roosevelt elnök nejét, Eleanor Rooseveltet játssza, illetve Viola Davis, aki pedig Michelle Obama bőrébe bújik.

Kiemelt kép: Getty Images