Férje és kisfia inspirálta gyerekkönyvét, ami a feltétel nélküli szeretetről és bizalomról szól.

Meghan Markle alig két héttel kislánya, Lilibet születése után, június 20-án adta első interjúját a Morning Edition című műsornak. Az interjú során beszélt nemrég megjelent gyerekkönyvéről, a The Bench-ről (magyarul A Pad), sajár gyerekkoráról, álmairól és az érzéseiről is.

Sok mindent lehet mondani Meghanról – a brit közvélemény meg is tette, sőt a brit bulvármédia egészen odáig süllyedt, hogy rasszista felhangú cikkek jelentek meg róla, hiszen sokan rajta kérik számon, amiért Harry herceggel kiléptek a királyi család kötelékéből, és új életet kezdtek a világ másik végén.

De azt, hogy Meghan Markle boldog, és imádja a családját, senki nem állíthatja, és bizony nem is veheti el tőle.

Meghan többször elmondta, többek közt a híres Oprah-interjúban is (a legérdekesebb és legfelkavaróbb állításokat a nőklapja.hu-n is összeszedtük akkor egy cikkben), hogy olyannyira elmagányosodott a palotában, hogy még az öngyilkosság is megfordult a fejében. „Nem akartam tovább élni, és csak erre tudtam gondolni”  vallotta be a márciusban leadott műsorban Meghan, akinek súlyos mentális problémái miatt döntöttek a kiválás mellett. Többek közt ebben a műsorban árulták el Harryvel, hogy második gyermekük kislány lesz, és a köztük lévő összhang akkor is jól látható volt, ahogyan közös képeik is mindig ezt bizonyítják.

Mély kötelék

A mostani interjúban a fájó múltról nem esett szó, a szép emlékekről és a jelenről viszont annál szívesebben mesélt a kétszeres anyuka. „A most megjelent gyerekkönyvem valójában a szeretetről szól. Arról, hogy ha valakivel együtt nősz fel, olyan mély kötelék alakul ki köztetek, hogy bármi is történjék (jó és rossz egyaránt) mindig számíthatsz rá.”

Személyes részletek

Meghan saját gyermekkorát is felidézte, illetve hangot adott annak, hogy reméli, sokaknak segítséget nyújt a könyv. „Úgy nőttem fel, hol a környezetemben sehol sem volt hozzám hasonló ember.

Abban bízom, hogy bármely család és gyerek meglátja majd önmagát a könyvben, függetlenül ettől, hogy szemüveges, szeplős, vagy a közösség többi tagjától eltérő testalkatú, vallású, etnikumú.”

Kiderült az is, hogy a The Bench-ben személyes emlékek is felbukkannak, beleértve kedvenc virágát, illetve elhunyt anyósa, Diana hercegné kedvenc virágát is, ami egyébként a nefelejcs. „Több hasonló, apró kis nyom és rejtett üzenet van elrejtve a könyvben. Ha az ember elkezdi keresni őket, egész sokat talál” – nyilatkozta egyszer korábban Markle.

Június 8-án került ki Meghan könyve a polcokra Londonban, négy nappal azután, hogy életet adott kislányának, Lilibetnek (Fotó: Leon Neal/Getty Images)

Apák és fiúk különleges kapcsolata

Korábban Meghan azt is elárulta, hogy a június 8-án polcokra került (nálunk még nem kapható) gyerekkönyvet a férje és kisfia inspirálta, ami tulajdonképpen egy apák napi versből indult, amit Harrynek írt.

„Amikor azon gondolkodtam, mit is adhatnék neki, tudtam, hogy csak egy nagyon szentimentális dolgot lehet. Valami olyasmi, ami pont olyan, mint a mi otthoni bázisunk a kisfiunkkal.”

Ez is azt bizonyítja, hogy Harrynek különleges, mély kapcsolata van kisfiával, ami a bennfentesek szerint a királyi családban kevésbé megszokott.
A The Bench gyönyörűen mutatja be apa és fiú különleges kapcsolatát, amelyet az anya szemével láthatunk. A történet és az illusztrációk is azt mutatják, milyen szoros kapcsolat és bizalom tud kialakulni apa és fia közt, és hogy a szeretet sokféle módon és formában kifejezhető. Ez az üzenet különösen fontos Harrynek és Meghannak, akik nem győzik hangsúlyozni: bármi történjék is velünk az életben, a szeretet a legfontosabb.

Kiemelt kép: Getty Images