Lady Gaga talpig vörös latexben, Geri Halliwell forrónadrágban feszített, míg Liz Hurley a combját villantotta meg.

Nem győzzük csodálni Katalin hercegné szebbnél szebb ruháit, amelyeket a hivatalos eseményeken visel. Mindig tökéletes! Míg a királyi családtagoknak szigorú öltözködési szabályokat kell betartaniuk, addig a pop-, illetve a filmszakma ismert tagjai kevésbé foglalkoznak azzal, hogy visszafogott ruházatban üdvözöljék a brit uralkodóház tagjait. Talán nem is kell, hiszen ők csupán önmagukat adják azokon a rendezvényeken (filmbemutatók, koncertek), ahol mondjuk II. Erzsébet királynő vagy Vilmos herceg és Katalin hercegné is megjelenik. Összegyűjtöttük azokat  a fotókat, amelyeken láthatóan nagy a kontraszt a sztárok és a királyi család tagjai között.

Ám, mielőtt megnéznénk a képeket, gyorsan vegyük át a királyi család öltözködési szabályait, amit soha, de soha nem szeghetnek meg.

  • Ha reggelre érkezett a meghívás, a férfiaknak szürke vagy fekete kabát, szürke vagy sárga mellény, és szürke csíkos nadrág van előírva. Emellett a keménykalapot és a mellénnyel megegyező árnyalatú kesztyűt is kell viselniük.
  • A nőknek egy fokkal könnyebb dolguk van, nappali ruhát vagy kosztümöt is választhatnak, de számukra is kötelező a kalap és a kesztyű, sőt, a magas sarkú és a kézitáska is.
  • Ha a meghívás egy black tie típusú eseményre érkezett, akkor a férfiaknak csokornyakkendőt kell kötni a szmokinghoz, a hölgyeknek pedig kisestélyit vagy koktélruhát kell ölteniük.
  • Ennél csak a white tie típusú rendezvények rangosabbak, ahol a férfiaknak frakk és csokornyakkendő van előírva, a nők számára pedig nagyestélyi, hosszú ujjú kesztyűvel és drága ékszerekkel, akár tiarával is.

1997-ben Geri Halliwell Károly herceg mellett pózol platform tornacipőben

Fotó: Pool Photograph/Corbis/Getty Images

A Spice Girls vörös hajú énekesnője a merész lábbelit egy csillogó forrónadrággal, illetve egy merészen dekoltált felsővel párosította. A kék-fehér együttest egy királyi gálán viselte az énekesnő. A herceg hagyományos fekete öltönyt viselt, és láthatóan nem tudott mit kezdeni Geri „közeledésével”.

Liz Hurley egy csodás, ám annál merészebb ruhában, 1999-ben Károly herceggel

Fotó: Dave Hogan/Getty Images

Azon a De Beers/Versace „Diamonds are Forever” ünnepségen a gyönyörű színésznő ujjatlan, pink, csillogó ruhát viselt, amelynek mély dekoltázsa és magas sliccelése minden szemet azonnal odavonzott. Károly herceg klasszikus szmokingban jelent meg a rendezvényen.

Miley Cyrus szexi ruhában fogott kezet 2009-ben II. Erzsébet királynővel

Fotó: Leon Neal/ WPA Pool /Getty Images

Az énekesnő csak úgy ragyogott a földig érő ruhában, amelyhez még egy vékony övet is felvett. Cyrus a Royal Variety Performance fontos szereplője volt, és tagadhatatlanul feltűnő jelenségként hatott a királynő finoman csillogó, fekete ruhája mellett, amihez (ahogyan az kötelező is neki) színben passzoló kesztyűt viselt.

Ugyanezen az eseményen Lady Gaga  csupa vörösben találkozott a királynővel

Fotó: Anwar Hussein/Getty Images

Szintén a Royal Variety Performance eseményén futott össze az akkor még nagyon is szokatlan külsejéről ismert Lady Gaga és II. Erzsébet királynő. Gaga aznap este egy magas nyakú, puffos ujjú, vörös latex ruhában vonult fel, amihez vörös csizmát húzott, a szemét pedig apró, piros kövek díszítették. Gaga nagyon meghatódott a találkozástól, és végig rendkívül udvariasan viselkedett.

Jennifer Lopez  extrém ruhában Vilmos herceggel és Kate Middletonnal, 2011-ben

Fotó: Mark Large – Pool/Getty Images

Az énekesnő ezt a különleges, zöld ruhát a 64. BAFTA-gálán viselte, ahol megismerkedett Vilmos herceggel és Kate Middletonnal – láthatóan mindnyájan nagyon örültek egymás társaságának. Middleton egy visszafogott pasztell rózsaszín ruha mellett döntött, a cambridge-i herceg pedig szmokingban jelent meg.

2013-ban Cara Delevingne szokatlan kiegészítőt viselt Károly herceg és Kamilla hercegné társaságában

Fotó: Anthony Devlin – WPA Pool/Getty Images

Cara öltözete simán elmenne a húszas években is: merész hátkivágás, annál feltűnőbb fejdísszel – látszólag egy fekete bőrövet viselt a homlokán. A walesi herceg és a cornwalli hercegné a tőlük már jól megszokott, visszafogott ruházatban fogadták a vendégeket.

Mit visel majd a first lady?

Már most mindenki arról beszél, hogy hamarosan személyesen is találkozik II. Erzsébet királynő Joe Bidennel a G7 találkozót (június 11-13 közt tartják Londonban) követően. Úgy hírlik, hogy az elnököt felesége, Jill Biden is elkíséri, aki nagyon kifinomult ízléssel rendelkezik. Azért nagyon kíváncsiak vagyunk, milyen ruhát választ a first lady a nagy eseményre – legalább gyönyörködünk egy kicsit.

Kiemelt kép: Getty Images