Nyaralás újragondolva, sikerkönyvek szerzői és tabutémák az új Nők Lapja Évszakokban

Amikor a férfi az áldozat. Termékenységmegőrzés petesejtfagyasztással. Transzgenerációs kérdések és válaszok. Csak néhány téma, amelyekről olvashattok a magazinban. De milyenekről még?

„Lapozzatok bele” a Nők Lapja Évszakok 2021/02. számába a képre kattintva!

Galéria | 14 kép

Nyaralás újragondolva, sikerkönyvek szerzői és tabutémák az új Nők Lapja Évszakokban

Nyaralás újragondolva, sikerkönyvek szerzői és tabutémák az új Nők Lapja Évszakokban

Fotó megosztása:

Kíváncsiság

Örömfotózás. Így tudnám leírni, milyen volt, amikor egy csapat író volt a vendégünk a stúdióban. Igazából nem is tudok hirtelen másik három, ugyanabban a szakmában dolgozó, országosan ismert embert mondani, akik láthatóan ennyire kedvelik egymást, és egy egész napos fotózáson ilyen bensőségesen, kedélyesen elcsevegnének egymással. Nyilván vannak még. De valahogy még nem találkoztunk velük. Régi anekdoták, irodalmi berkekben született sztorik, a történetírás nehézségei, család mint múzsa, vagy mint nehezítő tényező… felért egy tripla íróolvasó találkozóval.

Amikor olvasunk egy könyvet, beszippant a történet, egész nap csak tolnánk előre az időt, hogy végre este legyen, és visszabújhassunk a lapok közé. Ilyenkor nemcsak valamelyik szereplővel azonosulunk, hanem hinni véljük, hogy az írót is ismerjük.

Valahol nagyon emberi, hogy tudni szeretnénk, hogyan él, mit csinál a könyvből, tévéből, moziból ismert közszereplő. Ezen alapul egy nagy és színes ipar, és ennek része az is, amikor interjút, összeállítást, fotósorozatot készítünk kedvenceinkről. Ebben a lapszámunkban is kíváncsiak voltunk jó néhányukra.

A kortárs irodalom nagyjai mellett Hegyi Barbarát faggattuk, és egy igazán exkluzív írásunk van Gorbacsov örök szerelméről, amelyet felesége, Raisza iránt érzett. A világhírű svéd színészdinasztiát, a Skarsgård családod is bemutatjuk, amelynek tagjai közül néhánnyal biztos, hogy találkozott már filmekben.

Kedvencem a Fortepan-összeállítás, a pár évtizede készült fotókon magyar színészek, írók, politikusok láthatók a lakásukban, nyaralójukban, családjuk körében. A zseniális képeken percekig nézegetheti az ember nemcsak a szereplőket, de a hátteret is. Kielemezve a szobában álló könyvespolc tartalmát, a ruhákat, az asztalon heverő magazinokat, az akkori divatot.

Érdekességekkel, sok olvasnivalóval készültünk, kezdődhet a nyár!

Akovács Éva, főszerkesztő

A Nők Lapja Évszakok 2021/02. száma június 2-től kapható!