Az Oscar-díjas színésznő humorosan próbálja rávenni az olaszokat a koronavírus elleni védőoltás beadatására.

Dolly Parton a koronavírus elleni küzdelem első számú élharcosa a sztávilágban: a nyolcszoros Grammy-díjas, 75 éves countryénekesnő egymillió dollárral támogatta a Moderna vakcina kifejlesztését, és még vaxxie-t is posztolt magáról, miközben megkapta a Covid–19 elleni védőoltást. Arról nem is beszélve, hogy egészen mostanáig azt hittük, az oltakozásra buzdító Jolene-átiratánál, amely a Vaccine címet kapta, nem tartogat frappánsabb pandémiás slágert az év. Tévedtünk, ugyanis a vele egyidős

Helen Mirren olyan videóklippel rukkolt elő, amely egyszerre lepte és nevettette meg a fél világot, miközben nagyon is fontos dologra irányítja rá a figyelmet: a koronavírus elleni védőoltás beadatására.

A La Vacinada című, háromperces produkciót az Oscar-díjas színésznő Checoo Zalone olasz komikussal adja elő. A klip azzal kezdődik, hogy a férfi az út mentén megpillantja a kertészkedő színésznőt, akinek a karján látszik az oltás nyoma, így azonnal udvarolni kezd neki. Miután Mirren karaktere felfedi, hogy már mindkét Covid–19 elleni védőoltását megkapta, romantikus táncot lejtenek egy citromültetvényen, pétanque golyójátékot játszanak, együtt kötnek, kártyáznak és teát szürcsölgetnek.

A múlt heti premier óta a videót már közel 3,5 millióan nézték meg a YouTube-on. „Hálás vagyok, hogy barátom és nagyra tartott kollégám, Checco Zalone megkért, hogy szerepeljek az oltakozást népszerűsítő videójában – nyilatkozta a színésznő a Varietynek. – Egy ilyen elegáns és zseniális férfival dolgozni megtiszteltetés volt, és nagyon boldoggá tesz, hogy ilyen erős visszhangja van a munkánknak.”

A La Vacinadának nemcsak a klipje, a szövege is mókás, Zalone ugyanis kedvesen viccelődik Mirren korával. „Imádok veled táncolni. Ó, Vacinada, szemtől szemben ezzel az immunizált öreglánnyal” – énekli a komikus. De van egy ilyen rész is a dalban: „Nem érdekel, hogy a bokád kicsit fel van dagadva… A mozdulataid olyan elragadóak és érzékiek, és úgy tűnik, hogy a combcsontod a sajátod.”

A 75 éves színésznő nem véletlenül viseli szívén az olaszok oltakozási kedvét: neki is van egy átalakított parasztháza Olaszország Puglia régiójában, meglehet, hogy itt forgatták ezt a klipet is.

 (Kiemelt kép: Getty Images)