A vaxxie az új szelfi – te posztolnál magadról képet oltakozás közben?

A Covid–19-vakcina beadása közben készített szelfi a közösségi média legújabb őrülete, amely a sztárokat is magával ragadta.

Van az a mondás, hogy ha egy eseményről nem posztolsz az Instagramra, akkor az meg sem történt. Nos, úgy tűnik, hogy ezt az elvet vette alapul az új szelfitrend, amelyet oltakozó emberek tucatjai – köztük sztárok is – követnek a különböző közösségi oldalakon. Az oltakozó szelfinek már neve is van – és ezzel újabb tétellel bővült a pandémiás szótárunk –, a vaccination (oltakozás) és a selfie szavak összevonásából született meg a vaxxie kifejezés.

A trend felerősödéséhez egyértelműen hozzájárult, hogy A-listás sztárok is posztolják a saját vaxxie-jüket – ezzel is népszerűsítve a Covid–19 elleni vakcina beadatását. Nemcsak hollywoodi színészek és színésznők, például Sharon Stone, Joan Collins, Amy Schumer és Jeff Goldblum, de közéleti szereplők is közzétették már, ahogy megkapják az oltást – köztük Michelle Obama volt first lady, továbbá maga a dalai láma is, akinek csak az Instagram-oldalán 1,8 millió követője van!

A politikusok üzenete a speciális szelfi posztolásával egyértelmű: az oltás biztonságos, ők már beadatták maguknak, tegyünk így mi is. Az USA alelnöke, Kamala Harris és a népszerű amerikai kongresszusi képviselő, Alexandria Ocasio-Cortez is kitették már a közösségimédia-oldalaikra a saját vaxxie-jüket, de még náluk is nagyobb ovációt kapott az internet népétől a görög miniszterelnök, Kiriákosz Micotákisz, aki csupasz felsőtesttel oltakozó fotót posztolt magáról.

A vaxxie koronázatlan királynője azonban egyértelműen Dolly Parton. A nyolcszoros Grammy-díjas countryénekesnő nemcsak egymillió dollárral támogatta a Moderna vakcina kifejlesztését, de Jolene című slágeréből oltakozásra buzdító verziót készített. 

Szóval most, hogy a vakcina beadatásából Instagramra posztolandó esemény vált, a trendszetterek szerint az sem mindegy, milyen szettben jelenünk meg az oltóközpontban vagy a háziorvosi rendelőben. A legpraktikusabb viselet egyértelműen a rövid ujjú vagy ujjatlan felső – a 75 éves Dolly Parton egy vállán kivágott pulóvert vett fel az alkalomra –, de a fashionisták még ezen is tudnak csavarni egyet. Marc Jacobs divattervező például flitteres sortban, leopárdmintás kabátban és platform talpú csizmában kapta meg a vakcina második adagját – amelyet természetesen meg is örökített az okostelefonjával.

(Kiemelt kép: Getty Images)