Mosolyogjunk sokat, önkénteskedjünk és vessünk be néhány bőrápolási trükköt is.

Mindenhol azt hallani, fogadjuk el a korunkat, és alkalmazkodjunk hozzá. Ez valóban így van, de ki ne szeretne ezzel együtt minél tovább fiatalos maradni?

Széles mosollyal

Egy kutatás során különböző életkorú személyeket kértek fel arra, hogy arckifejezés alapján próbálják megsaccolni képeken látható modellek korát. Több ezer fotó tanulmányozása után arra a megállapításra jutottak a szakemberek, hogy a semleges arckifejezések adták a legpontosabb eredményeket, a szigorú szájtartás „idősebbé tette” az alanyokat, míg a mosolygós arcokat jóval fiatalabbnak gondolták az emberek.

Fényesebb haj

A kor előrehaladtával a haj minősége változik, általában szárazabb, sprődebb lesz, ezen csak tovább ront a magas hő.

Ha már itt a nyár, tegyük félre a hajszárítót, és alapos balzsamozás után hagyjuk a szabad levegőn megszáradni a hajunkat. A biztos hatásért speciális hajolajat is érdemes bevetni.

Bő nyakrész

A szoros nyakrészes ruhák felfelé szorítják a bőrt, ettől ráncosabbnak tűnhet a nyak. Egy lazább gallér vagy egy kerek kivágás fiatalosabbá tesz. Sőt, a klasszikus V-nyakkivágás lineáris vonalat hoz létre, amelytől magasabbnak, vékonyabbnak tűnik a nyak, miközben reflektorfénybe helyezi az arcot.

Egy V-nyakú felsővel nem foghatunk mellé, főleg, ha visszafogott színt választunk. (Fotó: Getty Images)

Ápolt dekoltázs

A nap és az UV-sugárzás nagyban károsíthatja a mellkas területét, látványos ráncokat és foltokat okozva. Használjunk magas faktorú fényvédőt és olyan szérumot, ami retinolt, A- és C-vitamint, illetve ferulinsavat is tartalmaz. Soha nem szabad elfelejteni, hogy az arc ápolása nem ér véget az áll vonalánál: a nyak és a dekoltázs is ugyanolyan törődést igényel. A testtartásra is érdemes figyelni: húzzuk ki magunkat, és kevesebb lesz a ráncunk, plusz egyébként is jobban fogjuk érezni magunkat ha nem lógatjuk az orrunkat.

Szép kézfej

A kézfej is rendkívül árulkodó, éppen ezért elengedhetetlen a kézkrémek használata, de abból is fényvédős terméket válasszunk.

Sőt, a rendszeres hámlasztás a kézfejen lévő foltokon is sokat világosíthat.

Ha nincs otthon radír, az sem baj: keverjünk össze tengeri sót citromlével, majd puha fogkefével finoman dörzsöljük le az elhalt hámsejteket.

Enyhe smink

Sminkesek tanácsa szerint a kevesebb egyértelműen több ebben az esetben. Minél természetesebb egy szín, annál fiatalabb hatást kölcsönöz. A szem kiemelésére fekete helyett váltsunk csokoládébarnára és csak a felső szemhéjon használjuk. Használjunk nude- vagy hússzínű rúzst, és abból se mattot – az enyhe fény még ragyogóbbá teszi az arcot.

A tökéletes melltartó

A megfelelően illeszkedő fehérneműk sokat segíthetnek egy fiatalosabb sziluett elérésében és jobban is fogjuk érezni magunkat benne.

„Kutatások szerint a nők több mint 80 %–a nem jó méretű melltartót visel”

– árulja el Sharon Haver stílusszakértő, a FocusOnStyle.com alapítója. Érdemes bemenni egy fehérnemű boltba, és segítséget kérni a választásban, hogy a megfelelő méretű, stílusú fehérneműt hordjunk.

Halas menü

A lazac és más olajos halak a bennük található természetes zsírsavaknak köszönhetően a bőrt is táplálják. Az olajos magvak és az avokádó is hasonló tulajdonsággal bír. Ráadásul a lazacban rengeteg protein van, ami a kollagéntermelést is serkenti. Tehát nem csak a bőrnek, de a kötőszöveteknek és porcoknak is kedvezünk egy halas fogással.

Füstölt lazac és avokádó – tökéletes kombináció reggelire (Fotó: Getty Images)

Önkéntes tevékenység

Ha úgy érezzük, a világnak szüksége van ránk, az nagyon jó hatással lesz a mindennapjainkra és ez a pozitív hatás a külsőnkön is visszatükröződik.

A Harvard Health Publishing szakértői bizonyították, hogy a közösségi szolgálat és az együttérzés segít kiküszöbölni a stresszes élethelyzeteket, megvédve a szervezetet annak káros hatásaitól.

Számos alapítványnál lehet önkéntességet vállalni, ahol nem csak segíthetünk embereken, állatokon, de életre szóló barátságokat is köthetünk.

Forrás: rd.com, Kiemelt kép: Getty Images