Tisztázó beszélgetések és működő párkapcsolatok a Nők Lapja e heti számában

Valentin-napi lapszámunkban a párkapcsolatok kerülnek górcső alá, megnézzük, mitől működhetnek jól és azt is, hogy miért fontosak a tisztázó beszélgetések. Tartsatok velünk ezen a héten is!

Galériánkra kattintva ízelítőt kaptok a Nők Lapja 2021/6. számának tartalmából:

Galéria | 10 kép

Tisztázó beszélgetések és működő párkapcsolatok a Nők Lapja e heti számában

Tisztázó beszélgetések és működő párkapcsolatok a Nők Lapja e heti számában

Fotó megosztása:

Majd lehet

Egy nemzetközi kutatás eredményeiről számoltak be minap a hírek, és bár immunis vagyok bizonyos témákra, most mégis megálltam egy pillanatra. Karanténhelyzetet szimulálva vizsgálták önkéntesek agyi tevékenységét a kutatók, hogy mennyiben befolyásolja azt az elszigeteltség és a kiszámíthatatlanság. Sajnos, csak az utolsó két mondatot csíptem el, amiben azt magyarázták, hogy az elmének az a legjobb, ha NEM VESZ TUDOMÁST a negatív változásról, az ember teszi a dolgát, tervez, mintha nem történt volna semmi. Juhé! – kiáltottam fel magamban örömömben, mintegy önigazolásként, hogy én mindent jól csinálok, pedig csak az ösztöneimre hallgattam. Ez persze nem jelenti azt, hogy eddigi szokásomhoz híven elindultam az uszodába, jegyet vettem a pénztárban, faltól falig úsztam egy órát, aztán a szaunából kifelé bambulva néztem az óriásfenyőket a parkban… Nem, ez csak a képzeletemben történt meg, igaz, már számtalanszor. Amikor kissé csalódottan szembesülök a tényekkel, hogy ezt most nem lehet, akkor arra gondolok, hogy MAJD LEHET, és hogy ez csak álprobléma. Sokan küzdenek nehézségekkel, számolják a napokat, hogy találkozhassanak távol élő szeretteikkel vagy kórházban fekvő hozzátartozóikkal. Mindenkinek van stratégiája, hogy valahogy jól érezze magát a bőrében. Egyik barátnőm napi két-három órát kirándul a környéken, mert annyira hiányzik neki a mozgás. „Főzni szeretek” – ezzel a táblával a nyakában jelezte egy szakács a kétségbeejtő helyzetét. Közeli rovatunk interjúalanya, Sena Dagadu énekesnő Ghánából származik, és a mai napig tartja a kapcsolatot a szülőhazájában élőkkel. Ő már repülőre ült, hogy a nagyszülők láthassák a gyerekeit. Mindenki elindul valaki felé, és néha az is előfordul, hogy csak lélekben lehet ezeket a lépéseket megtenni. A belső életünk megéléséről a szerelem vonatkozásában talán az egyik legszebb művet Gabriel García Márquez írta: A szerelem a kolera idején főhőse évtizedekig vár szíve hölgyére, míg végül az övé lesz. Csodálatos utazás részesei lehetnek, akik elolvassák Kolumbiáról szóló útibeszámolónkat, szinte hallani a Magdalena folyó zúgását… De „hallgathatjuk” Balsai Móni színésznő és férje szavait a párkapcsolatukról, egy család történetét az újrakezdésről. Megpróbálunk mindenhol ott lenni és érzéssel megmutatni, ki hogyan éli meg a napjait. Két fiatal lány műanyagmentes jövőt álmodott világraszóló találmányával. A jövőnk rajtu(n)k, az álmainkon is múlik.

Eszes Andrea, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnél a nyomtatott magazinra, ne habozz, kattints az mc.hu oldalra, vagy fizess elő a nőklapja.hu-ra és olvasd online a Nők Lapja tartalmait. Pontos részletek az mc.hu/noklapjahu oldalon! Kövess minket Facebookon, Instagramon, valamint YouTube-on is!