A jótékony kezdeményezés kitalálója azoknak szeretne örömet okozni, akikre most kevesebb figyelem jut.

Szabados Ágnes híradós műsorvezető, a Nincs időm olvasni kihívás alapítója 2020 novemberében nyitotta meg a könyvesboltját a Margit híd budai hídfőjénél. A Libertine Könyvesbolt egy hangulatos könyvkuckó, amely az általa válogatott könyveket kínálja, még személyesebbé pedig Ágnes jelenléte varázsolja, aki amikor csak teheti, a boltban van, és segít a vásárlóknak a következő olvasmányuk kiválasztásában.

Ágnes úgy döntött, hogy Valentin-nap alkalmából könyvgyűjtést szervez. Február 1. és 13. között lehet bevinni a már megunt, de még jó állapotú könyveket a Lipthay utca 12. szám alatt található Libertine Könyvesboltba.

„Karácsony elmúltával se feledkezzünk meg a jótékonyságról! A járványhelyzet miatt sok idős ember él magányosan. Arra gondoltam, hogy a szerelmesek ünnepét értelmezzük kicsit másképpen, és forduljunk azok felé, akikre most kevesebb figyelem jut: az idősotthonok lakóira. Nekik gyűjtünk könyveket, hogy minél boldogabban tölthessék el idejüket.
Ezért gyűjtünk most az olvasók, a közösség segítségével, és persze egészítem ki a végén én a Libertine Könyvesbolt legnépszerűbb köteteivel” – mondja Ágnes.

A két hét alatt összegyűlt adományokat ő maga szállítja majd ki a 2. kerületi Budapesti Nyugdíjas Pedagógus Otthon lakóinak, akik nagyon örültek a felajánlásnak.

(Kiemelt kép: Peleskey Bence)