A Nem Adom Fel Alapítvány jóvoltából értékes nyereményekért tombolázhatsz, és egyben segíthetsz 10, fogyatékkal élő fiatalnak otthonhoz jutni.

Már hagyománnyá vált, hogy a Nem Adom Fel Kávézó és Étterem tombolával egybekötött jelmezes, fánkozós farsangi mulatságot tart. Az idei évben sajnos nincs lehetőség a szokásos bulira, ezért alternatív formában tartják meg az összejövetelt, aminek köszönhetően még többek számára lesz esély értékes ajándékokat nyerni. A tét azonban nagyobb, mint valaha, megvalósulásában pedig mindenkire számítanak. 

Mi lesz ez pontosan?

Egy virtuális farsangi buli, amelyen nemcsak tombolával nyerhetsz igen értékes ajándékokat, hanem azzal is, ha részt veszel a MASZKa versenyen. Nincs más dolgod, mint feldíszíteni egy maszkot, lefotózni, majd a képet feltölteni a MASZKa Bál Facebook-esemény falára – itt egyébként minden egyéb részletet megtalálsz. Természetesen nemcsak így nyerhetsz, hanem a farsangtól elválaszthatatlan tombolával is. És hogy kik biztosították a nyereményeket? Jobbnál jobb magyar és külföldi designer-, illetve szépségápolási márkák, amelynek a listáját lejjebb találhatod.

A tombolával sokat segíthetsz!

A megvásárolt tombolákból származó bevételt az alapítvány teljes egészében a Mikes Lélekközpont megépítésére fordítja, amely 10 fogyatékossággal élő fiatalnak ad majd otthont, ahol önállóan élhetnek teljes életet, minimális segítség mellett. Budapesten és szűkebb agglomerációjában a fogyatékossággal élő fiatalok számára jelenleg nagyon kevés ilyen lehetőség van. A Nem Adom Fel Alapítvány már évek óta szeretne ezen változtatni, és munkatársai azon dolgoznak, hogy megvalósíthassák a Mikes Lélekközpont néven futó támogatott lakhatási projektet.

2019-ben az eddigi gyűjtéseik eredményeként már sikerült megvásárolniuk egy 1600 nm-es telket a Mikes Kelemen úton,

következő lépésként pedig 2021-ben szeretnék elkészíttetni a terveket, és ha lehet, elkezdeni az építkezést, hogy a beköltöző fiatalok álma mihamarabb megvalósulhasson. 

Ezekért a márkákért te is beszállsz a játékba

A tervezett Mikes Lélekközpont különlegessége, hogy az állam által fenntartott szociális intézményekkel ellentétben itt mindenkinek saját külön kis apartmant akalítanának ki, szobával és fürdőszobával, valamint lenne egy közösségi tér is konyhával, ahol a lakók kedvük szerint közösen is eltölthetnék szabadidejüket, de igény szerint elvonulhatnának saját lakrészükbe. 
A kampánnyal egy sor cég, influenszer és tervező szimpatizál, ezért ajándékcsomagokat ajánlottak fel a tombolára, hogy ezzel is elősegítsék a bevétel növekedését.

És hogy kik ezek az emberek, brandek és dizájnerek, akiknek csomagjait menyerheted?

A Toman Diet, a Váczi Rozi Matyódesign, a GAL Vitamin, a PomPom Natúrkozmetikum, a Libellus kézműves napló, az EcoMood Hungary, a Líra Könyvkiadó, a The Shortlist Stúdió, Fejős Éva és az Erawan Könykiadó, a Napvirágszappan Manufaktúra, az Örömkönnyek, Borbás Marcsi, a polotneked.hu, a NuSkin, az Apivita, Viszkok Fruzsi, Bagdi Bella és a Mentalfocus a Pozitivity társasjátékokkal, a Hátitáska.hu, a Mix Your Nature, a Handrea, a Violinda Design Szlovákiából, a Bubura, a ZEMSE, Zólyomi Laura és Herczeg Zoltán, a felajánlók listája pedig folyamatosan bővül. 
Jól hangzik? Akkor kattints a kávézó honlapjára és vásárolj tombolát! A sikeres tranzakció után e-mailben kapod meg virtuális tombola jegyeidet, a sorsolás február 16-án lesz.

A Nem Adom Fel Alapítvány

Céljuk, hogy a társadalom hátrányos helyzetű tagjai (fogyatékossággal élő személyek, tanulásban akadályozottak, szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok, időskorúak, stb.) higgyenek abban, hogy szükség van a tehetségükre, és ha nem adják fel, képesek lehetnek a sikerre, az értékteremtésre. Ahhoz szeretnék hozzásegíteni őket, hogy a saját erejüket, tehetségüket megélve, felhasználva programjaiknak aktív közreműködői, sőt létrehozói legyenek, sajátjuknak, saját teljesítményüknek érezve azokat. A kávézó és étterem nemcsak a megváltozott munkaképességű egyének megélhetését biztosítja, akik ezáltal korábban segélyre szoruló emberekből adófizető állampolgárokká válnak, hanem a társadalom egészséges részét is segíthetik abban, hogy megismerjék, elfogadják kevésbé szerencsés társaikat. Ha utalnál az alapítványnak vagy adód 1%-át ajánlanád fel nekik, az ehhez szükséges részleteket is megtalálod honlapjukon

A Nem Adom Fel kávézó és étterem

A Nem Adom fel kávézó és étterem Budapest első, fogyatékossággal élő emberek által alapított kávézója. Itt maguk a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek készítik és szolgálják fel az ételeket és az italokat, illetve közreműködnek a programok szervezésében és lebonyolításában. A létesítmény két szervezet közös együttműködésével jött létre.: az egyik a Nem Adjuk Fel Szociális Szövetkezet, amely a vendéglátó tevékenységet biztosítja, a másik pedig a Nem Adom Fel Alapítvány, amely a tulajdonában lévő ingatlannal a közösségi tér, a közösségi programok szervezésével, illetve a fogyatékkal élő emberek foglalkoztatásával kapcsolatos szakmai háttérrel vesz részt a megvalósításban.

(Kiemelt kép: Getty Images)