Kristen Stewart lehet az eddigi legtökéletesebb Diana hercegnő

Kristen Stewart főszereplésével készül a Diana hercegnőről szóló legújabb életrajzi film. Az első kép tanúsága szerint elképesztő a hasonlóság.

Nyár óta hivatalos, hogy készül egy újabb film Diana hercegnőről. A címe Spencer lesz, vagyis a Szívek Hercegnőjének lánykori vezetékneve.

A film egyetlen hétvége történetét meséli el, azt amikor Diana úgy dönt, elhagyja Károly herceget. A film rendezője és producere Chile leghíresebb filmese, Pablo Larraín, aki szerint a film arról a fordulatról szól, amikor egy ember megtalálja saját magát, és megérti, hogy az életben az a legfontosabb, hogy jól legyen, és hogy hű legyen magához. Ezért lesz a film címe is a hercegnő lánykori neve, noha a történet idején már rég házas volt. Az a bizonyos hétvégét valamikor a 90-es évek elejére teszi a rendező, mondjuk 1992-re, és a királyi család szentestéjét, karácsonyát és karácsony másnapját nézhetjük majd végig, és ennek a három napnak a történései során értjük meg, hogy mit akar tenni, és hogy mit fog csinálni Diana. 

Az eddigi legtökéletesebb Diana?

Diana szerepére az Alkonyat filmekkel szupersztárrá váló egykori tiniikont, Kristen Stewartot választotta ki a rendező, akinek egyébként nagy tapasztalata van már az életrajzi mozikkal, hiszen ő készítette a Jackie Kennedy életéről szóló Jackie-t, illetve a Pablo Nerudáról szóló kiváló fimet, a Nerudát. Eleinte sok kritika érte Larraínt a szereplőválasztásért, de az első, nyilvánosságra kerül képkocka tanúsága szerint nem is dönthetett volna jobban. A szerdán publikált fotón Kristen egy az egyben úgy néz ki, mint Diana hercegnő, és ha minden igaz, érdemes lesz majd eredeti hanggal nézni a filmet, mert a színésznő hónapok óta rengeteg időt tölt azzal, hogy kiejtésében és hanglejtésében is visszaadja a hercegnő beszédmódját. Egy ősszel készült interjúban Stewart azt nyilatkozta, hogy beszédtanárhoz jár, hogy elsajátíthassa a brit akcentust, emellett pedig több életrajzi könyvet is elolvasott Dianáról, mert nem csak eljátszani szeretné, hanem érezni minden rezdülését.

Kristen Stewart, mint Diana hercegnő (Fotó: Neon)

Mikor mutatják be a filmet?

A film forgatókönyvét a Peaky Blinders sorozat alkotója, Steven Knight jegyzi, zenéjét pedig a Radioheadből ismert Jonny Greenwood szerezte. A Spencer bemutatója 2022-ben lesz, Diana hercegnő halálának 25. évfordulóján.

Kiemelt kép: Getty Images