Íme egy elegáns táska, amiben csak egyetlen, nagyon különleges tárgy szállítható

Ennél kedvesebb – és használhatatlanabb – kiegészítőt még sosem láttunk.

A japán kézműves luxustáskákat gyártó cég, a Tsuchiya Kaban egy igen nagy presztízsű vállalkozás, amely több mint ötven évvel ezelőtt tört be a piacra mesteremberek által, kézzel készített táskáival. A cég eleinte iskolatáskák gyártásával foglalkozott. A japán „randoseru” fontos eleme az iskolakezdésnek és az iskolai kultúrának: ez a kisebb, általában bőrből készült hátitáska a hagyomány szerint első osztálytól a hatodikig kíséri a diákokat, ezért fontos, hogy jó minőségű, strapabíró darab legyen. A cég azóta tovább bővítette a kínálatát: az iskolatáskák mellett rendkívül magas minőségben kínál pénztárcákat és különféle női és férfi táskákat – kizárólag bőrből, hiszen a Tsuchiya Kaban kézművesei tökélyre fejlesztették a bőr megmunkálását is.

Luxus kimaxolva

A cég 2020 nyarán indította el a táskáikat készítő mesterek körében a „the fun of carrying”, azaz a „hordozás öröme” nevet viselő kezdeményezést, amelynek lényege, hogy a mesterek teljesen szabad kezet kaptak, bármilyen táskát megálmodhattak és létrehozhattak. A kezdeményezésből született első, tipikusan nyári alkotás a dinnye tote táska volt, amelynek egyetlen funkciója, hogy egy görögdinnyét A-ból B-be szállítsanak benne.

Dinnye tote (Forrás: tsuchiya-kaban-global.com)

A kampány második „gyereke” talán még ennél is aranyosabb – és nyugati szemmel nézve hiábavalóbb. Az új táska egyetlen célja, hogy biztonságosan hordozzanak benne egy miniatűr hóembert. Igen, hóembert, egy yukidarumat. A yukidaruma szó szerint fordítva „hóbarátot” jelent, és formájában eltér kissé a nyugati hóemberektől.

A nálunk megszokott három hógömb helyett a yukidaruma két részből áll, mivel egy ülő Buddhára hivatott hasonlítani.

A hóbarátot szállító kézitáska kiváló minőségű, vízálló bőrből készült, és egy hőszigetelt bélés gondoskodik arról, hogy utaztatás közben ne olvadjon el a yukidaruma.

(Forrás: tsuchiya-kaban-global.com)

A táskában található egy különálló kis zseb, amiben a hóember répaorra tárolható. A hóemberszállító Yuko Matsuzawa táskakészítő mester alkotása, akit az évszak első havazása inspirált – úgy érezte, ennek örömét másokkal is szeretné megosztani. A kezdeményezés során született táskák egyedülálló alkotások, nem megvásárolhatók, céljuk, hogy felhívják a nagyközönség figyelmét arra, mennyi munka, szeretet és gondoskodás mellett születnek a cég kézműves táskái. Érdemes megnézni a táska készítésének lépéseit bemutató rövid videót, egyszerűen lenyűgöző!

(Nyitókép és cikk forrása: tsuchiya-kaban-global.com)