Tíz új sorozat, amit nézni fogunk jövőre

2020-ban a járvány okozta bezártság miatt minden eddiginiél több sorozatot néztünk. Ezután is lesz miből válogatni, egyedül a Disney+ streamingplatformra tíz-tíz Marvel- és Star Wars-sorozatot ígérnek további tizenöt más, élőszereplős és animációs, valamint Pixar-sorozattal a következő pár évben. Ráadásul lesz egy csomó visszatérő sorozat is, folytatódik többek között A szolgálólány meséje és a Stranger Things is. Összegyűjtöttünk tíz új sorozatot, amit valószínűleg már 2021-ben láthatunk.

WandaVision (Disney+)

A beígért Marvel-sorozatok egyik legkülönösebb darabja lesz a WandaVision című minisorozat, amely a Bosszúállók szerelmespárjának, Wanda Maximoffnak (Elizabeth Olsen) és az android Víziónak (Paul Bettany) a szerelmi életét fejti ki részletesebben. A Víziót alakító Paul Bettany szerint a sorozat “avantgárd és furcsa” lesz, ami az előzetest elnézve nem is vitatható. Egyszerre jelenik benne meg az ötvenes évek, a klasszikus amerikai sitcomok és a Bosszúállók világa.

A Sólyom és a Tél Katonája (Disney+)

A Bosszúállókhoz kötődő második új sorozat, A Sólyom és a Tél Katonája egészen más hangulatot ígér. A sorozat nemcsak a két címszereplőt, hanem a német sztár, Daniel Brühl által alakított Zemót is visszahozza. Az ígéretek szerint inkább egy hatórás mozifilmre fog hasonlítani, mint egy sorozatra, és a Végjáték eseményei után veszi fel a fonalat.

 Loki (Disney+)

Tom Hiddlestonnak már volt egy nagysikerű sorozata, az Éjszakai szolgálat, most pedig az időutazós Loki címszerepében tűnik fel. A sorozat történetéről nem tudunk sokat, de állítólag azt követhetjük majd figyelemmel, hogy mi történt Lokival, miután a Bosszúállók: Végjátékban megszökött a páratlan erővel bír a Térkővel. Tom Hiddleston mellett Owen Wilson, Sophia Di Martino és Richard E. Grant is játszik benne.

Élősködők (HBO)

Bong Joon Ho, az Élősködők forgatókönyvíró-rendezője a Nagy dobásért Oscart nyert Adam McKay-vel készít minisorozatot négy Oscar-díjas filmjéből. Az Élősködők egy szegény, de élelmes család története, akik szép lassan beférkőznek egy gazdag család mindennapjaiba. A rendező elmondása szerint egy rakás jó ötlet kimaradt a filmből, amelyeket egy hatszor egyórás minisorozatban szeretne kifejteni. Ha minden jó megy, év végén talán láthatjuk is.

A Gyűrűk Ura (Amazon)

Minden idők egyik legdrágább sorozatának ígérkezik A Gyűrűk Ura. A sorozat a mozifilmekhez képest állítólag új történetszálakat dolgoz fel, melyek a J.R.R. Tolkien regénye alapján készült filmtrilógia első részét, A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetségét megelőző időkben játszódnak a képzeletbeli Középföldén. A készítők öt évadban gondolkoznak, az elsőt már jövőre megnézhetjük.

Nine Perfect Strangers (Hulu)

David E. Kelley író és Nicole Kidman már két sorozatot készítettek együtt, a Hatalmas kis hazugságokat és a Tudhattad volna címűt. Jövőre érkezik harmadik közös munkájuk, a Liane Moriarty regényéből készült Nine Perfect Strangers. A sorozat kilenc teljesen különböző embert mutat be, akik részt vesznek egy tíznapos elvonuláson egy Tranquillum House nevű helyen, amelyet egy titokzatos, Masha nevű orosz nő vezet. Őt játssza Kidman, mellette többek között Melissa McCarthy, Luke Evans, Samara Weaving és Michael Shannon látható.

The Pembrokeshire Murders (ITV)

A 2006-ban játszódó, megtörtént eseményeket feldolgozó minisorozat főhőse Steve Wilkins újonnan kinevezett nyomozó, aki két, az 1980-as években történt megoldatlan kettős gyilkosságot próbál felderíteni. A nyomozót, akit Luke Evans játszik, nemcsak a modern technika, hanem egy tévévetélkedő is segítette, ebben ugyanis versenyzőként feltűnt a sorozatgyilkossággal gyanúsított férfi.

Baráti beszélgetések (BBC)

A Normális emberek utan újabb Sally Rooney regényből készült sorozat, ezúttal a Baráti beszélgetésekből. A Baráti beszélgetések főszereplői két dublini fiatal nő, Frances és Bobbi, akik bonyolult kapcsolatba keverednek egy házaspárral, Nickkel és Melissával. A fiatal nőket eleinte lenyűgözi az idősebb pár menő, sikeres és laza élete, de később már másképp kezdik látni őket.

This Is Going To Hurt (BBC)

Az Adam Kay szülész-nőgyógyász emlékiratai alapján készülő sorozat egy pályakezdő orvos mindennapjaiba enged bepillantást. Sokkoló esetek, 97 órás munkahét, elképesztően alacsony bérek: ezek jellemzik a fiatal orvosok életét a regény szerint nemcsak nálunk, hanem Nagy-Britanniában is. A főszerepben Ben Whishaw, akit a Parfümből és a James Bond-filmekből ismerhetünk.

Behind Her Eyes (Netflix)

A Netflix új, hatrészes pszichothrillerének főhőse Louise, egy egyedülálló anya, aki részmunkaidőben egy pszichiáter rendelőjében dolgozik. Egy idő után viszonyt kezd az orvossal, ami akkor válik még bonyolultabbá, amikor összebarátkozik a férfi feleségével, Adelével. A sorozat alapjául szolgáló regény magyarul is megjelent Ne higgy a szemének! címmel.