Francia film, művészet és interjúk a Nők Lapja Tél 2020-as számában

Érdekes cikkek, interjúk, receptek, rejtvények... Minden, ami a téli bekuckózáshoz kell, megtalálható legújabb különszámunkban, nézzétek!

A képre kattintva kaptok egy kis ízelítőt a magazin tartalmából:

Galéria | 13 kép

Francia film, művészet és interjúk a Nők Lapja Tél 2020-as számában

Francia film, művészet és interjúk a Nők Lapja Tél 2020-as számában

Fotó megosztása:

A nő ezer arca

Ismét eltelt egy év, s mi újra azon vagyunk, hogy a téli hangulatokhoz illő színes, szórakoztató magazint adjunk olvasóink kezébe. Bár az idei év közel sem olyan, mint a tavalyi, vagy eddigi életem bármelyike, azért örülök, hogy vannak biztos támpontok. A Nők Lapja minden héten megjelenik, a Tél különszám pedig minden december elején olvasóink kezébe kerülhet. Tavaly még kifejezetten langyos idővel kényeztetett minket a november, ám az idei nem csak abban különbözött, hogy hozta a szokásos kellemetlen formáját. Mások a körülmények, mások a lehetőségek, nem a szerkesztőségben készülnek a cikkek, az oldalak, hanem home office-ban. Külön-külön, egymástól sok-sok kilométeres távolságban ülünk a gépek előtt, csak az online világ fűz össze bennünket. Meg a szándék, hogy nem hagyjuk legyőzni magunkat a pandémia által. Most, hogy lassan minden oldal nyomdakészen sorakozik a gépben, és a technikának köszönhetően könnyedén „végiglapozhatom” az újságot, most tűnik fel igazán, milyen sok és milyen sokféle nő szerepel a lapban.
Ha időrendbe szeretném állítani őket, a milói Vénusszal kellene kezdenem, de hagyjuk a kronológiát, bár már a kezdeteknél szívesen elidőznék, hiszen a szobor a maga nemében fantasztikus lelet és örök művészettörténeti kincs. Jókora időugrással közelítve napjainkhoz bemutatunk önöknek olyan kevésbé ismert festőnőket, akik a 20. század elején alkottak, néha még álnéven, hiszen akkoriban nem volt olyan magától értetődő, hogy egy nő a saját munkássága révén szerezzen hírnevet. Nem úgy az a kortárs festőművész vagy divattervező, akikről szintén olvashatnak lapunkban. Ahogy arról a két üzletasszonyról is, akik egy igencsak férfi as ital előállításában, a pálinkafőzésben látták meg a kibontakozás lehetőségét. De érdemes közelebbről megismerkednünk másik két csinos fiatal nővel is, ők ínycsiklandó különlegességekkel kényeztetik családjukat, és lepnek meg minket is, már ha receptjeiket követve készítjük el a napi vagy az ünnepi menüt. Ezután jóllakottan elkalandozhatunk az irodalom világába is, az 1800-as évekbe, hogy aztán azonnal vissza is térjünk napjaink egyik legjelesebb költő-írónőjéhez. És végül, de nem utolsósorban szóljunk címlapszereplőnkről, Catherine Deneuve-ről , hiszen a múlt század közepétől napjainkig folyamatosan elkápráztat bennünket szépségével és tehetségével. Ugye, milyen sokszínű ez a paletta? Hát még ha a színkavalkádot a férfi szereplők felsorolásával is gazdagítanám!

Lazarovits Szilvia, felelős szerkesztő