Barátságkutatás és minden, amit tudni érdemes az egyik legfontosabb emberi kapcsolatunkról. A Nők Lapja 2020/41. számának Lélek rovata.

A barátságaink nemcsak fizikai és lelki egészségünkre vannak közvetlen hatással, hanem boldogságérzetünkre is. A barátaink árulkodnak arról, milyen emberek vagyunk mi magunk, és arról is, milyen mélységben ágyazódtunk be a társadalom szövetébe. Az elmúlt harminc évben lényegesen megváltozott ilyen jellegű kapcsolataink szerkezete, minősége, az azonban biztos, hogy a barátaink élni segítenek!

Vannak híres nagy barátságok, amelyeket mindenki ismer, ilyen például a két költőóriásé, Petőfié és Aranyé. Bensőséges kapcsolatuknak sok irodalmi lenyomata van, levelezésük mindenki előtt ismert lehet. Barátságuk tele van játékkal, és az érzelmek nagyon nyílt, számunkra talán szokatlan vállalásával. „Most, mintha üstökös csapna szűk lakomba, / Éget és világít lelkemben leveled: / Oh mondd meg nevemmel, ha felkeres Tompa, / Mily igen szeretlek Téged s őt is veled.” – írja versbe szedve Arany Petőfinek.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Barátságkutatás anno és most.
Milyen szintjei vannak az emberi kapcsolatainknak?
Mit ad még nekünk a barátság a nyilvánvalón túl?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .