Színészet, otthonszülés és... A Nők Lapja 2020/41. számának címlapinterjúja.

Csaknem két évtizeden át néztem őt a Radnóti Színházban, láttam a Sirályban Másaként, a Három nővérben Natasaként, volt Lear király lánya, és még sorolhatnám. Egyszer csak feltűnt a Csak színház és más semmi című tévésorozatban, és hirtelen megismerte az egész ország. Most éppen a Mintaapák óvó nénijét keresem a kávézó előtt, mire leszáll a kerékpárjáról egy mosolygós fiatal lány…

– Egy szabad ember! A kerékpárosokról mindig ez jut eszembe…
– És nem is tévedsz. Imádok Budapest utcáin biciklivel járni, mert egyrészt megoldódik a parkolás gondja, másrészt – mivel nekem lételemem a mozgás – a napi sportot is letudom vele. Kettő az egyben. Évekkel ezelőtt kitaláltam magamnak ezt a közlekedési formát, és azóta télen-nyáron biciklizem.

– Semmi sminket nem látok rajtad, ez is ritkaság.
– Egyáltalán nem festem magam, az évek során valahogy lekopott rólam. Pedig emlékszem, pályakezdő koromban a délelőtti próbára is sminkben mentem, mert azt gondoltam, hogy mindig topon kell lennem, tele voltam megfelelési kényszerrel. Ma azonban már így vagyok önmagam. Előadás után is az az első, hogy lemosom a festéket, komfortosabban érzem magam a bőrömben.

– Ezek után nem lennék meglepve, ha te lennél a mindenmentes lány!
– Eltaláltad. (Felkacag.) De ez nem divathóbort nálam, már legalább húsz éve igyekszem egészségesen élni. Nem mondom, az elején alaposan megbonyolítottam az életemet, de ma már egész más a helyzet, mindenféle bioélelmiszer könnyen hozzáférhető. Meggyőződésem, ha az ember változást akar az életében, akkor először a táplálkozással kell kezdenie, elsősorban az határozza meg a fizikai állapotunkat. A színészekre ez duplán érvényes.

– Azt tapasztaltam, iszonyú önfegyelmet követel, ha hosszú távon megvonsz magadtól valamit.
– De én ezt nem megvonásként élem meg, hanem úgy, hogy védem a szervezetemet mindentől, amit károsnak gondolok. Húsz éve kidobtam a mérlegemet, elhatároztam, hogy én többet nem fogok a kilóimon rugózni. A magam szabta keretek között azonban élvezem az életet, tulajdonképpen hedonista vagyok, csak éppen biohedonista.

– Másban is ilyen tudatos vagy?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Hogyan küzdött meg pályakezdőként az önbizalomhiánnyal?
Milyen érzés megpillantani magát a vásznon?
Az otthonszülés tizenhat évvel ezelőtti élményeiről is mesélt nekünk.
Próbáld ki most kedvezményesen!