Gondolatok arról milyen (lehet) egyedülálló szülőnek lenni. A Nők Lapja 2020/40. számának Férfiszemmel rovata.

– Nem megyek oda! – hallottam a hétéves Berni lányom ingerült hangját a másik szobából. – Hagyjál most békén!
Kíváncsi lettem, hogy mi történik, át is mentem a szomszéd szobába. Kiderült, hogy a lányok, Johanna és Berni anyukásat játszanak, ahol is a tízéves Johanna a kisbaba, Berni meg az anyuka.
– De az anyukák ilyenkor oda szoktak menni – mondta Johanna némileg kilépve a szerepéből, miután hiába próbálta hívni az „anyukáját”, amiért végül „sírva fakadt”.
Bernit ez bőszítette fel. (Nem véletlenül, hiszen pontosan tudja, miről van szó, maga is szokott élni a műsírás fegyverével.) Engem viszont az lepett meg, ami ezután következett.
– Nem megyek oda, mert indulnom kell dolgozni. Mindjárt jön a bébiszitter, ő majd foglalkozik veled!
Fogalmam sincs, hogy ezt honnan szedte. Tudtommal sem rá, sem a nővérére soha nem vigyázott „hivatásos” bébiszitter, azaz aki a szűk családi körön kívülről érkezett volna. Az idősebb testvéreinél elő-előfordult, hogy rokoni-baráti körből kértünk meg egy-egy fiatalt, hogy felügyeljék a gyerekeinket, amíg mi valami programon vagyunk. De amint a fiúk megnőttek, már ők tudtak vigyázni a kisebbekre, nem kellett külső segítséghez folyamodnunk. (A nagymamákat nem tekintem külső segítségnek, ők mindig jöttek, amikor hívtuk őket.) Szóval, ezért volt számomra meglepő, Berninek miért ilyen egyértelmű, hogy a bébiszitter érkezik, és nem, mondjuk, a gyereke (Johanna) apukája. Meg is kérdeztem tőle, hol a gyerek apukája, mire azt felelte, hogy sehol, mert nem ment férjhez, csak szült egy gyereket, akit egyedül nevel.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Gondolatok arról, milyen (lehet) egyedülálló szülőnek lenni.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .