Randevúzni Katarban – Hogyan segíti a technológia a szabad párválasztást?

Randevú csellel a Nők Lapja 2020/39. számának Világ rovatában.

A katari szinglik társkeresése különbözik attól, amit a szabad világban megszoktunk, hiszen az arab országban a randizás nem engedélyezett. Az internet anonimitása és ellenőrizhetetlensége azonban ott is kitágította a lehetőségeket.

Katarban a hagyományokat őrző, vallásos családokból származó fiatalok számára tilos az ismerkedés, a több évszázados gyakorlat szerint a szülők választják ki gyerekük jövendőbelijét, s a fiatalok még azelőtt eljegyzik egymást, hogy lenne módjuk közelebbről megismerkedni. Mindkét nem tagjai bajba kerülhetnek, ha nyilvános helyen flörtölnek, ám főleg a nőkre jelent mindez igazán veszélyt, mert tőlük a mai napig elvárják, hogy a házasságig szüzek maradjanak, ezért a családjuk becsületét kockáztatják, ha flörtölésen kapják őket. A Katarban élő külföldiek, illetve a hagyományos párválasztási módszerekkel elégedetlen helyiek pedig kénytelenek fű alatt ismerkedni. 
A házasság előtti szex és a randizás is tiltott az emírségben, ugyanakkor nem gyakran fordul elő, hogy egy együtt mutatkozó pár családi állapotát firtatná bárki, feltéve, hogy az érintettek diszkréten viselkednek. A nemi arányok alapján egyébként a gyengébbik nem képviselői előnyben vannak a helyi társkeresésben, hiszen háromszor annyi a férfi, mint a nő az országban. A 3:1-es arány hátulütője ugyanakkor, hogy a hölgyek esetleg túl erőteljes és nem vágyott figyelemben részesülnek akkor is, ha nem keresnek párt.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Hogyan rendezik el a házasságot, és hogyan robbant be a digitális forradalom a szerelembe ott?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .