A Nők Lapja Ezotéria 2020/5. számának cikke.

Azt hinnénk, csak a véletlen játszik velünk, amikor folyton szinte ugyanabba az élethelyzetbe kerülünk? Ördögi körként járjuk újra és újra a hasonló jellegű tévedések táncát? Könnyen lehet, hogy ez nem a mi hibánk, és nem is a vakvéletlen műve, hanem egy felmenőnk karmáját hordozzuk öntudatlanul.

„Hetedíziglen.”, „A vér nem válik vízzé”., „Az őssejtig vagyok minden ős.” Bizonyára ismerősek ezek a szólások és idézetek. Még kifejezőbb az Ószövetség egyik ide vonatkozó bölcsessége: „Az apák ettek egrest, és a fiaik foga vásott el tőle.” De az evangélium is ismeri a felmenő bűne miatt az utód bűnhődésének gondolatát, erre példa a vak ember története, akinek láttán az apostolok ezt kérdezik Jézustól: „Mester, ki vétkezett? Ő, vagy a szülei, hogy vakon született?” Ez is mutatja, hogy akkor és ott, Jeruzsálemben természetesnek vették azt, aminek családi karma a neve.
Mint minden spirituális jelenség, ez is ismert tehát az ősidők óta. Lényege, hogy a karma – a tettek következménye, legyenek akár jók, akár rosszak – nemcsak egy életen belül hat, de nem is csak az inkarnációs láncolatban száll át, hanem családon belül is „öröklődhet”. Ez azt jelenti, mindannyian hozunk karmát korábbi életeinkből, de egyúttal őseinktől is áramlanak ránk karmamintázatok – egyeseknél halványabban, másoknál erősebben. Még olyanok is vannak, akiknek az egész életét meghatározza egy felmenője által elkövetett bűn, félbehagyott feladat, elfojtott érzelem, így az illető szinte ősapja vagy ősanyja életét éli, törlesztve hibáit, valóra váltva álmait – akár anélkül, hogy tudna erről.

Őseink sorsmintáit követjük?

Régóta ismert jelenség, amikor egy családon belül szinte azonos sorsminták ismétlődnek. A legfeltűnőbb a családi átok esete, amikor a nemzedékeken át lesújtó, nagyon hasonló sorscsapásokat már nem lehet a véletlen számlájára írni. De ha nem ezt a „legdurvább” formát nézzük, akkor is könnyen rájöhetünk, ha összehasonlítjuk saját és ismert felmenőink életét, hogy nem csak arcot, testalkatot vagy személyiséget örökölhettünk tőlük. Hanem akár élethelyzeteket, kapcsolattípusokat, sikereket és kudarcokat, jó és rossz döntéseket, röviden: sorsot.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Miért és miként van hatással az életünkre felmenőink sorsa?
Történet egy férfiről, aki Junghoz fordult segítségért.
Hogyan szabadulhatunk meg a negatív családi karmától?
Próbáld ki most kedvezményesen!