A reformátorok lendülete pohárban, elvitelre

A reformátorok lendületét is magaddal viheted a Luther Kiadó megújult kínálatában szereplő kávékülönlegességekkel. Nehezebb napokon inkább a Doppio Protestantot ajánlják a Luther Kiadó könyvesboltjában.

Mi történt?

A Luther Kiadó könyvesboltjában mostantól nem csupán reformátorokról elnevezett kávékülönlegességeket, de jó ügyet is támogathatsz, ha olyan maszkokat vásárolsz, amelyet hajléktalanok varrodájában készítettek.

Miért fontos ez?

A kezdeményezés azt bizonyíthatja, hogy közelebb lehet hozni vallásokat, felekezeteket az emberekhez, ha az általuk keresett tárgyakon keresztül közelítenek hozzájuk.

Tovább olvasnál? Erről lesz még szó:

  • Miből készül az Espresso Evangelico és társai?
  • Milyen új termék szerepel a könyvesbolt kínálatában és milyen jó ügyet lehet támogatni vele?

Innál egy espresso evangelicot? Vagy inkább Melangethonnal szemezel? (Utóbbi nevét Luther reformátor társától, Philipp Melanchthontól kapta.) Nehezebb napokon viszont inkább a Doppio Protestantot ajánlják a Luther Kiadó könyvesboltjában: „A nehéz idők kihívásaihoz ajánljuk ezt az erős és karakteres kávét, mely tulajdonképpen dupla adag espresszó. Protestálj a rosszkedv és a fáradtság ellen ezzel a finomsággal!” – olvassuk a Doppio Protestanto kávé leírását a választékban. De választhatunk Latte Lutheranot („Luther Márton (…) a reformáció meghatározó alakja, csakúgy, mint a tej ebben a kávéban”), Forte Castello Americanot vagy a Cortado Rosa Lutheranot is. Az amerikai hosszú kávé fantázianeve az evangélikusok Erős vár a mi Istenünk! köszönésére, az erős és zamatos cortadóé pedig jelképükre, a Luther rózsára utal. A frissen őrölt brazil kávéból készült különlegességek szeptember 15-től kaphatóak a Luther Kiadó könyvesboltjában.

Latte Lutherano készül. (Fotó: Nagy Tamás/nőklapja.hu)

Az újítás nem csak az elviteles formátummal, de a kávék elnevezésével is szeretne nyitni az utca embere felé.

„Régóta dédelgetett álma volt a Luther Kiadónak, hogy a könyvesboltban kávét is tudjunk kínálni. A Coffer kávé készítőit, az evangélikus Matusik Edinát régóta ismertem, és Kiskőrösön üzemeltettek egy kávézót, ami jó példát mutatott számunkra, hogyan lehet elvitelre is finom, minőségi kávét kínálni. Ők tehát a beszállítók: a kávét beszerzik, pörkölik, őrlik és csomagolják, mi pedig betanultuk az elkészítését. A kávék neveit munkatársunk, Szebenszki Noémi álmodta meg, ő korábban kávézóban is dolgozott, rendelkezik ezen a területen tapasztalattal. Célunk, hogy folyamatosan bővítsük a termékkínálatot, és ezzel másokhoz is közelebb hozzuk egyházunk és hitünk alapjait” – mondta megkeresésünkre Antal Bálint, a Luther kiadó igazgatója.

Kávékínálat a Luther Kiadó könyvesboltjában. (Forrás: Luther Kiadó)

Kávéval a kézben és egyedi maszkban

A kávék mellett újítás a kínálatban a kézzel vart arcmaszk is – macis, virágos és Luther rózsás példányt is beszerezhetünk itt. Ezzel ráadásul jó ügyet is támogathatunk: a maszkokat ugyanis a nyíregyházi evangélikus Oltalom Szeretetszolgálat anyaóvójának gondozói és lakói varrják, és a kiadó vállalta értékesítésüket.

Az arcmaszkokat az Oltalom Szeretetszolgálat anyaóvójának gondozói és lakói varrják. (Fotó: Nagy Tamás/nőklapja.hu)

„A nyomott Luther-rózsa díszítés egyedi, a kiadó kérésére kezdtük el nyomni és varrni. Célunk az volt, hogy barátságosabb szükségeszközök készüljenek, ezért a Luther-rózsa mellett varrtunk kiskutyás, mackós, tündéres és virágos maszkot is” – mondta Bereiné Siska Ildikó, a nyíregyházi Oltalom Szeretetszolgálat munkatársa, aki a maszkok első prototípusát még tavasszal, a járvány első hullámának idején ötlötte ki, és az intézmény varrodájában már akkor elkezdték az egyedi darabok legyártását – eddig helyben működő varroda így országos terjesztést is kaphat a Luther Kiadó hálózatán keresztül. „Varrodánkat a hajléktalanok foglalkoztatására irányuló országos mintaprogram részeként alapítottuk 2017-ben. Két telephelyen működünk. Az egyik a helyi Családok Átmeneti Otthona, ahol az ott ellátott anyák vagy a már kiköltöző édesanyák dolgoznak, a másik telephelyen pedig az átmeneti szálló lakói és a nappali ellátásban részesülő szenvedélybetegek dolgoznak” – mesélt a kezdetekről az evangélikus.hu-nak.

„A maszkok megvásárlásával a szeretetszolgálat varrodáját és az ott foglalkoztatottakat is lehet támogatni. Úgy tapasztaljuk, hogy a Luther-rózsás maszkokra óriási igény mutatkozik.

A visszajelzések alapján az látszik, hogy az emberek szeretnének üzenni a maszkokkal, és egyházunk jelképe sokakban felkelti az érdeklődést” – számol be tapasztalatokról Antal Bálint, aki azt is kiemeli, hogy az újítások mellett a Luther Kiadó könyvesboltja továbbra is elsősorban könyvesbolt marad.

Galéria | 8 kép

A reformátorok lendülete pohárban, elvitelre

A reformátorok lendülete pohárban, elvitelre

Fotó megosztása:

„Fontos feladatunk, hogy teológiai, lelkiségi irodalommal, magazinokkal, gyermek- és ifjúsági, valamint ismeretterjesztő könyvekkel szolgáljunk olvasóink felé. De fontosnak éreztük a szorosabb kapcsolat kiépítését a betérő vendégekkel, a járókelőkkel is. Az a célunk, hogy megszólítható, beszélgető könyvesbolt legyünk” – nyilatkozta a kiadó vezetője.

Kérünk, segítsd a munkánkat, és szánj pár percet a kérdőívünk kitöltésére, mert tudni szeretnénk a véleményedet a Nők Lapjáról és a nőklapja.hu-ról!

(Kiemelt kép: Nagy Tamás/nőklapja.hu)