A Nők Lapja 2020/37. számának Irodalom rovata.

Drozdík Attilának
A sportvilág az idén soha nem látott eredményt üdvözölhetett: a 74 éves Karámi Sándorné Pongrácz Marika megdöntötte a távolugrás férfi (!) világcsúcsát. Persze most joggal kérdezheti a kedves olvasó: mégis hogyan indulhatott egy magyar nyugdíjas asszony világversenyen – ráadásul a férfiak mezőnyében –, és miként érhetett el ilyen lélegzetelállító eredményt?
A különleges sportolóval lapunk munkatársa beszélgetett.

NL: Huszonkilenc éves világcsúcs dőlt meg idén június 26-án, azon a napon, amikor Marika néni megdöntötte Mike Powell 1991-es, 8,95 méteres távolugrócsúcsát. Hogy jött az ötlet, hogy ennyi idősen, minden atlétikai múlt nélkül ekkora fába vágja a fejszéjét?
KSPM: Hát az úgy volt, kérem szépen, hogy egyszer a piacra menet futok a busz után, és majdnemhogy bezáródott az orrom előtt az ajtó. Én meg nem hagytam magam, ugrottam egy nagyot. Jót nevetett a sofőr, mondta is nekem, hogy Marika néni, hát maga elmehetne távolugróbajnoknak! Hát valahogy így jött az ötlet.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Vajon hogyan végződik a történet?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .