Hogyan rakjunk rendet az életünkben? A Nők Lapja 2020/37. számának cikke.

A Torontói Egyetem pszichológiaprofesszora a politikai korrektség bírálatának legismertebb alakja, akiből pillanatok alatt lett a világ sztárgondolkodója. 12 szabály az élethez – Így kerüld el a káoszt! című könyve (21. Század Kiadó, 2018) hatalmas siker világszerte, YouTube-videóit 35 millióan látták.

1. Mindannyiunkban ott lapul a szörny 

Mindenkiben ott a lehetőség, hogy gonoszat tegyen, vagy annak részesévé váljon. Senki nem mondhatja magáról, hogy jó ember mindaddig, amíg egy döntési helyzetben a jót nem választja akkor, amikor gonosznak lenni könnyebb. A világ vallásai mind a bennünk élő szörnyeteggel küzdenek, s ezért nem sikerülhet soha a gonoszt örökre leradírozni a földről, mert az minden egyes emberi lényben ott él, és neki magának kell megvívnia vele.

2. Tegyünk rendet a saját szobánkban, mielőtt a világot kritizáljuk 

A világot úgy lehet megváltoztatni, ha személyes felelősséget vállalunk az életünkért. Világmegváltó tervek helyett nézzünk szét magunk körül, és kezdjünk el a saját házunk előtt söpörni, mielőtt azzal foglalkoznánk, tiszta-e a szomszéd telke. Azok ugyanis, akik nem tettek rendet a saját szobájukban, és nem vállaltak személyes felelősséget magukért, jellemzően másokat hibáztatnak, ha a dolgaik nem úgy alakulnak, ahogy szeretnék. A társadalmi egyenlőség idealista bajnokai az áldozatszereppel operálnak, miszerint mindig más – a férfiak, a fehérek, a szüleim, a többség – felelős azért, ha én nem jutok el az életben oda, ahova szeretnék. Pedig az ellenség, akit le kell győzni, mindig belül van.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még öt tanulságos gondolat a cikk folytatásában.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .