Világbajnok borok készítője, de nem csak ezért inspirál minket. A Nők Lapja 2020/36. lapszámának cikke.

Gálné Dignisz Éva 2013-ban az év bortermelője lett, sokáig egyedüli nőként volt jelöltje a díjnak. Azóta is világbajnok borok sokaságát készíti Szigetcsépen a családi pincészetben szőlész férjével, illetve most már gyermekeivel együtt. A borász már kétszeres nagymama, de még messze van attól, hogy befejezze a munkát.

Előttem az utódom

Gyerekként tanár vagy orvos akart lenni, végzős biológia tagozatos gimnazistaként döntött úgy, hogy a Kertészeti Egyetem lesz az ő útja. Pedig a szőlő és a bortermelés mindig is közel állt hozzá. „A családomnak volt egy kis háztáji szőlője, de sem a nagyszüleim, sem édesapám nem hivatásszerűen foglalkozott a szőlővel. Mégis belenőtt az életünkbe, hozzánőtt a gyerekkoromhoz” – meséli. Hasonlóképpen történt a gyerekeivel is, akiket soha nem erőltettek, hogy továbbvigyék a családi vállalkozást. „Mindig azt mondtuk a férjemmel, hogy csinálják azt, amihez kedvük van, legfeljebb nem lesz folytatása a borászatnak.”

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Éva története tovább folytatódik.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .