„Békés tenger nem nevel ügyes hajósokat.” A Nők Lapja 2020/36. számának Közeli rovata.

Az apja előbb elhagyta a családot, mert fiúgyermekeket akart, majd tizennégy évesen eladta őt feleségnek néhány jószágért. Anyja embercsempészekkel szöktette meg, mire nálunk elfogták, és a fóti gyermekotthonba vitték, már megjárta a görög börtönt is. A szomáliai származású modell hisz az afrikai közmondásban: Békés tenger nem nevel ügyes hajósokat.

– Az életed miben változott meg, mióta megkaptad a magyar állampolgárságot?
– Egyelőre csak annyiban, hogy a hivatalos tennivalóimat könnyebben el tudom intézni, mint amikor még menekültstátuszom volt. Meg oda utazhatok, ahova szeretnék.

– Hogy tervezed, a családodat mikor látogatod meg otthon?
– Még nem tudom. Néhány év múlva.

– Ha most mennél haza, mi történne?
– Csak idén tavasszal mertem elmondani az anyukámnak, hogy modellkedem, és elhagytam a kendőt, ezeket elfogadta. De az eléggé megviselte, hogy keresztény lettem. Sírtunk, azt gondolta, hogy átmosták az agyamat, és nem az én döntésem volt. Szóval lehet, hogy nem engednének vissza ide, mert azt szeretnék, hogy az iszlámhoz tartozzam én is. Azt akarják, hogy a következő életünkben is együtt legyünk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Miért keresztelkedett meg?
Milyen lenne, ha találkozna az apukájával?
Magyarországon 2020-ban milyen színes bőrűnek lenni?
Próbáld ki most kedvezményesen!