Gazdagok és szépek. De vajon boldogok is? A Nők Lapja 2020/36. számának Világ rovata.

Siker, pénz, csillogás – nem csak a mozivásznon. Mindebből bőven jut a külföldi sztárok gyerekeinek. Pár év múlva persze majd kiderül, jól jártak-e azzal, hogy az egész világ látta az arcukat, az első lépéseiket, a jó és a rossz pillanataikat. Egy biztos: mindenki árgus szemmel figyeli őket.

Ünnepelt színészek és világhírű tudósok ma már felnőtt gyermekei gyakran panaszkodnak arra, mennyire nehéz dolguk volt, van, lesz. Rájuk pillantva sokan csak a magas életszínvonalat és a befolyásos barátokat látják, de nem tudják, milyen az, amikor egy kamasz lány alakulóban lévő testét, arcát az anyjáéhoz hasonlítják, vagy egy visszahúzódó fiútól az apja magabiztosságát várják el. A 21. század hírességei gyereknevelés szempontjából alapvetően két csoportba sorolhatók: az egyik oldalon találjuk azokat, akik mindent megtesznek azért, hogy hétköznapi életet biztosítsanak a csemetéiknek, például nem mutogatják őket. A másik oldalon pedig azok, akik gyermekeikre saját márkájuk kiterjesztéseként tekintenek, és a belülről jövő késztetésük, valamint az Instagram-követők elbűvölése érdekében 365 napos Disneylandet varázsolnak csemetéik köré.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Reflektorfényben az anyaméhben - vajon megéri az örökös nyilvánosság?
Próbáld ki most kedvezményesen!