Kertészkedés a kicsikkel egy picit másképp. A Nők Lapja 2020/32. számának Kert rovata.

Két eleven kislány anyukájaként tudom, a nyári szünet alatt szülőként és nagyszülőként sok esetben okozhat fejtörést, mivel kössük le a gyerekeket. A legtöbben olyan foglalatosságokat keresünk, amelyek egyszerre szórakoztatók, tanulhat belőle a csemete, és az sem hátrány, ha a tevékenységben egyedül is ki tud teljesedni.

1. Készítsünk rovarhotelt!

A kertben élő hasznos rovarok számára készített rovarhotelek egyre népszerűbbek a tudatos kerttulajdonosok körében. A bogárgarázst a gyerekekkel közösen is elkészíthetjük, így búvóhelyet nyújtunk a tél folyamán menedéket kereső rovarok számára, de a tavaszi szaporodásukat is segítjük a rejtekhellyel. A rovarhotel összeállításakor válasszunk olyan természetes anyagokat, mint a nád, bambusz, gallyak, termések, cserepek, lyukacsos téglák! Minél többféle anyagot használunk, annál színesebb lesz a lakóközösség az odúban. Helyezzük a házikót széltől és esőtől védett helyre, például fúrjuk fel a kerti fészer külső falára!

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több tipp nem csak szülőknek.
Próbáld ki most kedvezményesen!