Szépségkultusz Dél-Amerikából. A Nők Lapja 2020/32. számának Világ rovata.

Gisele Bündchen, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio: csak néhány név azoknak a topmodelleknek a listájáról, akik a saját példájukkal bizonyítják, a brazil nők nem véletlenül híresek messze földön a szépségükről. Azt szokás mondani, úgy teremnek errefelé a Victoria’s Secret fehérnemű-show-ba illő lányok, mint másutt eső után a gomba. Vajon mi teszi a brazilokat a világ legszemrevalóbb népévé?

A Föld szépségmegszállott lakói sokat köszönhetnek Brazíliának. Innen kiindulva hódította meg a világot például a brazil keratinos hajegyenesítés, amelynek jóvoltából a frizuránk a legnedvesebb időben is sima és fényes lesz. A brazil gyanta, avagy kissé fennköltebben „az intimgyantázás új dimenziója”, amelynek eredményeként pusztán minimális csíknyi szőrszál marad a szóban forgó területen. A fenékplasztika, más néven brazil lift, amikor a test egyéb részeiről (hasról, combról, derékról) leszívott saját zsírsejteket beinjekciózzák a fenék bőre alá, hogy az eredetinél kerekebb és feszesebb formát alakítsanak ki.

Mindig bikiniszezon van 

Nem véletlen, hogy ezek a beavatkozások a dél-amerikai ország határain túl is gyorsan népszerűvé váltak, hiszen a „brazil szépség” fogalom. Bárhol, bármikor szavaztassák meg az embereket arról, melyik országban élnek a leggyönyörűbb nők, Brazília mindig az élbolyban végez. Akik a miértekre keresik a választ, azok szerint erre részben az országot évszázadok óta jellemző szerencsés genetikai mix ad magyarázatot. Ennek köszönhetően nem létezik „tipikus” brazil külső, sokkal inkább a hihetetlen sokféleség jellemző. Délen gyakori a szőke haj, a kék szem és a fehér bőr: német felmenőinek ezt a látványos örökségét hordozza például Gisele Bündchen. Északon, Bahia államban többször találkozni afrikai gyökerekkel büszkélkedő, sötét bőrű és hajú nőkkel, míg a kettő között színek és formák rendkívüli változatosságát hozta létre a német, portugál, olasz és afrikai gének látványos keveredése. Emellett az ázsiai vonások sem hiányoznak, hiszen a távol-keleti szigetország után a legnépesebb japán közösség São Paulóban él.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
A brazil szépségkultuszról bővebben.
Mi fán terem a plasztika arrafelé?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .