Az idén 80 éves énekes ikon élete. A Nők Lapja 2020/30. lapszámának cikke.

Hat évtizede ontja a slágereket, énekli összetéveszthetetlen hangján, hogy „szexbomba vagy”, és igen, még mindig buknak rá a nők. Nyolcvanéves lett a legenda, aki még idén koncertezni készül. Szegő András írása.

,,Már a Metro zenekarban is énekeltem a dalait, akkori szokás szerint angolul, de gyanítom, nem csupán a kiejtés miatt volt ő a jobb. Azóta is folyamatosan csodálója vagyok hatalmas hangjának, hevületének, roppant energiáinak, és folyamatos igényességének” – mondja róla Zorán. „Ő egy ikon. Egy különálló világ. Ő a király. Csoda, amit teremtetett. Igazolja, hogy valóban csak az évek múlnak” – állítja Balázs Fecó. „Imádom a hangját!” – mondja róla Rúzsa Magdi.
„Elképesztően nagy egyéniség! Ritka, hogy valaki egyszerre legyen nagy előadó és nagy énekes. Ő hozza mindkettőt. Szívhez szól a hangja is, a mosolya is” – áradozik róla Kovács Kati. ,,Generációtól függetlenül meghódított mindenkit, amikor a hatvanas évek elején feltűnt, és ez a varázs folyamatosan tart. A természeti csodák egyike, aki az évek múlásával csak jobb és jobb, előadása átéltebb, és a hangja is ragyogóbb” – emlékszik vissza Charlie. „Még Elvis Presley is csodálta, és ez, azt hiszem, sokat elmond a nagyságáról. Mindegy, hogy mit énekel, rockot, countryt, dzsesszt, slágert, rock and rollt, funkyt, gospelt, mindenben utánozhatatlan. Magával ragadó és elegáns. Szinte mindenben ő a csúcs – kivéve pókerben, mert ott bizton állítom, hogy én vagyok a jobb!” – mondja róla Korda György.
Ki ez az ember, akiről a szakma hazai klasszisai ilyen csodálattal, elismeréssel beszélnek? Holott tanúsíthatom, tudnak ám ők epések is lenni kolléga esetében. Ő az énekes, akit úgy hívnak, hogy Tom Jones.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Honnan indult?
Mennyire élt csapongó életet?
Milyen filmekben bukkant fel énekesként a pályája során?
Próbáld ki most kedvezményesen!