Test és lélek: ingyenes jóga oktatást kínál szombaton a Széchenyi Gyógyfürdő

#nemaradjotthon – ezzel a felhívással várja most szombaton a Széchenyi Gyógyfürdő azokat, akik a vészhelyzet időszaka után szeretnék a testi és lelki harmóniát újra megtalálni. Ónody-Molnár Dóra ajánlója.

Amikor márciusban a koronavírus-járvány feltartóztathatatlanul terjedt Európában,  beindult a #maradjotthon kampány, amely azokban az országokban próbálta rávenni az embereket a társadalmi távolságtartás betartására, ahol a kormány még nem rendelet el szigorú kijárási korlátozásokat. A maradj otthon üzenet megjelent plakátokon, hirdetésekben, matricákon, ez a szlogen végigkísérte a tavaszi hónapokat. És az üzenet átment. A többség engedelmeskedett az előírásoknak, ugyanakkor a közel három hónapos bezártság kifárasztotta az embereket. A korlátozások feloldását már mindenki nagyon várta, az élet azonban a vártnál lassabban tért vissza a régi kerékvágásba. Ez természetesen érthető, hiszen ennyi riadalom után sokan óvatosan merészkednek vissza azokra a helyszínekre, ahol sokan tartózkodnak közel egymáshoz. A strandok, uszodák, fürdők éppen ilyen helyek. Normális körülmények között nyáron nem igazán kell kampányokkal rábeszélni a melegtől kitikkadt városlakókat a fürdőzésre. Idén azonban ez is másként történik, mint ahogyan megszoktuk. A Budapest fürdőit üzemeltető társaság különleges programokat szervez annak érdekében, hogy növelje a látogatottságot a máskor tömött intézményeiben. Az üzenet ezért éppen az ellenkezője a tavaszinak: a #nemaradjotthon elnevezésű programsorozat arra akarja rávenni az embereket, hogy bátran élvezzék ki a nyár örömeit.
A Széchenyi Gyógyfürdő szombatonként megrendezett eseményének koncepciója szerint eljött az idő, hogy a járvány után rendbe tegyük a testünket, a lelkünket, a szellemünket és a szívünket.

Ennek érdekében a gyógyvíz nyújtotta kikapcsolódás mellett most szombaton a lelki békére kívánnak a szervezők koncentrálni.

A lelki egyensúly visszanyerése érdekében a nap folyamán többször is jógaoktatók foglalkoznak az érdeklődőkkel. A napindító joga óra fél 10 kor kezdődik. Délután a Kung-fu Akadémia és Franciskovics Andrea tai chi világbajnok tart tai chi bemutatót a medencék közelében.
A szervezők azt kérik, hogy higiéniai megfontolásból mindenki hozzon saját jógamatracot, de megpróbálnak segíteni azoknak is, akik ilyen kellékkel nem rendelkeznek. A jógagyakorláson való részvétel díjtalan, kizárólag a jelentős kedvezményekkel árult fürdőbelépőt kell megváltani.

(Kiemelt kép: Getty Images)

Ha tetszett a cikk, regisztrálj, hogy hozzáférj az előfizetői tartalmainkhoz is!