Egy legendás fiatal nő a sport világából. A Nők Lapja 2020/29. számának cikke.

A négyszeres olimpiai és tizenkilencszeres világbajnok tornásznőt apja gyerekkorában elhagyta, anyja drog- és alkoholfüggősége miatt átmenetileg nevelőszülőkhöz került, sportorvosa molesztálta. A nehéz kezdet ellenére Simone Biles 19 évesen Rióban sporttörténelmet írt.

Amindössze 142 cm magas Simone manapság az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb és legbefolyásosabb sportolója. Twitter-oldalán több mint egymillióan követik. Legutóbbi videóját, amin egy perc alatt kézen állva „vette le” a nadrágját, tizenhárommillióan látták. Elképesztő sportkarrierje mellett kiáll a feketék jogaiért, két éve pedig állami gondozott gyerekeknek alapított tanulmányi ösztöndíjat. Diétája miatt legtöbbször lazacot eszik, de imádja a pizzát és az oreós vaníliafagyit. Négy német juhászkutyát tart otthon, kedvenc mesebeli hercegnője Ariel, rajong Zac Efronért és Beyoncé zenéjéért. Arra a kérdésre pedig, ha idősebb lesz, mi akar lenni, azt mondja, magasabb.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Hogyan vált a világ egyik legsikeresebb tornászává a 23 éves fiatal nő?
Próbáld ki most kedvezményesen!