,,Különös kapcsolat a miénk” – Horváth Ákos mesél édesapjáról, Horváth Károly „Charlie”-ról

A zene, ami összeköt. Ez a mondat Charlie-ra és fiára, Ákosra több szempontból is igaz. Interjú a Nők Lapja 2020/29. számából.

Charlie azt énekelte: „A soul az szól…” És tényleg évtizedek óta szól, itthon és a világ számos pontján. Aztán azt is a fülünkbe búgta különös, karcos hangján: „Az légy, aki vagy.” És ő – fia, Horváth Ákos szerint – tényleg az lett, a soul hazai királya. A szintén zenész fiatalember édesapjáról, Charlie-ról mesél.

Ákost születése pillanatától zene vette körül, a Horváth famíliában sok volt a muzsikus, ennek ellenére hosszú évekig mégsem gondolt arra, hogy zenei pályát válasszon. Ám a vér nem válik vízzé. Ákos egy évtizeden át zenélt, megjelent egy szólólemeze is, majd kalandozott az üzleti világban, de öt éve végképp rájött, neki sincs más útja, mint a zene, nincs mese, vissza kell kanyarodnia ahhoz a pályához, amit kisfia születésekor otthagyott.

– Apád mit szólt a 2008-ban megjelent albumodhoz, a Mintha volna szívedhez?
– Semmi különöset nem mondott, engem sosem szokott szemtől szemben dicsérni, de másoktól tudtam, hogy örült neki. Így utólag azt gondolom, kezdetnek nem volt rossz, a szakma díjazta, de talán az akkori közönségnek túl rockos volt, a rockosoknak meg túl popos, így nem hozott áttörést.

– De Charlie szerint az, ami őszre várható a Stardust nevű zenekarodtól, az ütős lesz.
– Nem mondod! Ezek szerint ezt apámtól tudod?! Ez szuper! Ő is nagyon várja, hiszen tudja, hogy rengeteget dolgoztam az anyagon. Ez a debütáló nagylemezünk, az elismert olasz Frontiers Kiadó gondozásában, októberben fog megjelenni. A dalokat én írtam, és sikerült néhány neves amerikai szerzővel dolgoznunk rajta, ami óriási elismerés. Számomra egy álom válik valóra, és bármennyire is nagyképű kijelentés, én pontosan ezt akartam. Magyar zenekarnak ilyet még nem sikerült elérnie.

– Szoktatok apáddal együtt föllépni?
– Igen. Korábban évekig gitároztam a zenekarában, sőt jó pár dalt is szereztem neki, amire büszke vagyok. Viszont az utóbbi időben inkább a saját zenei karrierem építésével foglalkoztam.

– Büszke rád?
– Azt hiszem, igen, de ő nem az a típus, aki ezt az arcomba mondja. Várja az album megjelenését, és tudja, hogy ezzel a projekttel mindent egy lapra tettem föl, szerintem titokban drukkol.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Hogyan nevelte Charlie a fiát?
Miként segítette a pályáján Ákost?
Milyen Charlie nagypapaként?
Próbáld ki most kedvezményesen!