Vajon tényleg mindenből PR-fogást lehet kreálni? A Nők Lapja 2020/28. számának Világ rovata.

Az idő gyógyító ereje és néhány PR-trükk segítségével a brit trónörökös Károly hercegnek végül csak sikerült beügyeskednie magát alattvalói szívébe. Az átalakulás olyan lassan ment végbe, hogy sokaknak fel sem tűnt.

Húsz évvel ezelőtt a walesi herceg még gúny és megvetés tárgyát képezte az Egyesült Királyságban, újabban azonban azon kapták magukat a britek, hogy már nem utálják leendő királyukat. Eltűnt a düh, amit Diana hercegné halála miatt éreztek iránta. Eltűnt a cinikus mosoly, amikor a klímaváltozásról és a fenntarthatóságról papol. Senki nem forszírozza már, hogy a királynő halálakor ugrani kéne a trónöröklési rendben, és inkább Vilmos herceg fejére tenni a koronát. Ehelyett egyre többen méltatják a férfit, aki gyűlölői kitartása ellenére csendben kinőtte magát olyan figurává, aki hiteles követője lehet a britek leghosszabb ideje regnáló uralkodójának, II. Erzsébetnek. A koronahercegre ma megbocsátóbb szemmel néznek, mint valaha.
Károly okosan átvészelte az első házassága összeomlásával kapcsolatos botrányokat, és az elmúlt években újra és újra bizonyította, hogy decens úriember. Talán azért is, mert túl a hetvenen sokan már inkább a nagyapát látják benne, megítélése szelídebb ma, mint volt húsz évvel ezelőtt.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Hogyan kapta el és lábalt ki a betegségből Károly herceg?
Próbáld ki most kedvezményesen!