Eljöhet a személyre szabható mikroesküvők időszaka? Két részes cikkünk második részében azt boncolgatjuk, vajon milyenek lesznek az esküvők a koronavírus-járvány után.

Amint azt a cikk első részében is végigvettük, a járvánnyal kapcsolatos gazdasági leállás az esküvői iparágat sem kímélte. A szolgáltató szektor szereplőit sok esetben alapjaiban rengette meg a sok elmaradt esküvő, lehet, hogy számtalan vállalkozásnak ez a végét is jelenti majd. A jelenlegi helyzet szerint június 1-től szabad az út a lakodalmak előtt (amennyiben azok létszáma nem haladja meg a 200 főt). Sokan úgy gondolják, hogy ez a majdnem három hónapos kényszerszünet nagyot lendíthet az egyébként lassan változó esküvőpiac frissülésén. 
„Amikor kiderült, hogy június 1-től van lehetőség lakodalmat tartani, gyakorlatilag egész nap csörgött a telefonom, rengeteg e-mailt váltottunk kollégákkal, párokkal – meséli tapasztalatait Molnár Zsófia, nagykanizsai dekoratőr és esküvőszervező. – Van olyan pár, aki végig bízott abban, hogy hoznak enyhítő döntéseket, és nem kell elhalasztani a nagy napot, így ők külön megörültek a bejelentésnek. Viszont nagyon sokan csalódtak is, hiszen rengetegen a halasztás mellett döntöttek, olyanok, akik most mégis megtarthatnák az eredeti dátumon esküvőjüket. Aztán persze voltak olyanok is, akik bár az utolsó percekig bizakodtak, az enyhítés napjaiban mégiscsak az új dátum mellett döntöttek a bizonytalan helyzetre hivatkozva, és félve attól, hogy vendégeik nem fognak tudni eljönni az esküvőre.” Továbbra is sokan vannak úgy, hogy nem tudják, halasszanak-e. Sok megkérdezett házasulandó mondta azt, hogy van B-tervük arra az esetre, ha a járványhelyzet újra belobbanna. Sokan azért tartják magukat az eredeti, nyári elképzeléshez, mert bizonytalannak érzik a jövőt, hiszen nincs rá garancia, hogy mondjuk ősszel vagy jövő nyáron egy esetleges második hullám bekövetkeztével ne kellene ugyanúgy elhalasztani esküvőiket. Abban viszont szinte kivétel nélkül egyetértettek, hogy átértékeltek néhány dolgot, különösen azzal kapcsolatban, ami az esküvők körüli felhajtást illeti. 

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
A változás már most megkezdődött: a házasulandók más élményt várnak az esküvőktől.
Ezért örülnek a szolgáltatók annak, ha kisebbek lesznek az esküvők.
De vajon a költségeket mennyire befolyásolják majd a változások?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .