Karanténban ért a születésnap? Ünnepeld úgy, mint egy királynő!

II. Erzsébet karanténban ünnepli a születésnapját. Van néhány ötletünk azoknak, akik hasonlóan jártak.

Mi történt?

A karantén miatt a születésnaposok nem ünnepelhetnek a szeretteikkel.

Miért fontos ez?

Mert amikor egyébként is nehéz idők járnak, sokat segít, ha találunk örömteli pillanatokat. A születésnap pedig kiváló alkalom, hogy másokat felderítsünk.

Tovább olvasnál? Amiről még szó lesz:

 • Hogyan ünnepelte II. Erzsébet a 94. születésnapját a karanténban? 
 • Egyszerű, de nagyszerű tippek, hogy meglepjük a születésnapos szeretteinket világjárvány idején.

Sanyarú idők járnak a tavaszi születésű emberekre, amint arra az internet népművészei vicces mémek özönével rá is mutattak már.

A koronavírus miatti korlátozások idején erősen megfogyatkoztak azok a hagyományos lehetőségek, amikkel sokan a születésnapjukat ünnepelnénk. Vegyünk például egy egyszerű koccintást a barátokkal. Az még hagyján, hogy az éttermek és a bárok bezártak, és csak fokozatosan nyitnak ki, és úgy általában sem ajánlott elhagyni az otthonunkat. Ám ami igazán rosszul esik, hogy a szeretteinkkel sem találkozhatunk – ki tudja, meddig.
A különböző országokat eltérő súllyal érinti a világjárvány, ám néhány trükkel így is emlékezetessé tehetjük a születésnapunkat vagy valaki másét, ha szeretnénk.

A királynőt is virtuálisan köszönti a családja

A legkézenfekvőbb megoldáshoz az aktuális helyzet leghíresebb érintettje, maga az angol királynő, II. Erzsébet fordult, aki karanténban töltötte be 94. születésnapját. A brit uralkodó és férje, a 98 éves Fülöp herceg életkoruk miatt a leginkább veszélyeztetett korcsoportba tartoznak, ezért teljesen kizárt volt, hogy személyesen találkozzanak a családtagjaikkal. Az ünnepre készülve már a születésnapja előtt kiderült, hogy 68 év óta először elmarad a 21 ágyúlövés, amellyel hagyományosan a windsori kastélyban köszöntik a királynőt.
II. Erzsébet viszont egy privát videokonferencián fogadta a családja jókívánságait.
A virtuális családi buli persze nem példa nélküli, Vilmos herceg és Katalin hercegné egy BBC-nek adott interjúban már említette, hogy online tartják a kapcsolatot a királyi család tagjaival.

Ahogy a technikai lehetőségeknek köszönhetően teszik ezt most milliók a világban. Bizonyára van, aki azzal érvel, hogy de hát a virtuális köszöntés és együttlét nem az igazi, viszont az ilyen embert próbáló időkben a kis örömök is felértékelődhetnek.

Így ünnepelj karanténban!

A Los Angeles Times például arra gyűjtött ötleteket, hogyan tehetjük jó értelemben is felejthetetlenné a karanténban töltött születésnapokat. A lista leghasznosabb tanulságait három pontban lehet összefoglalni, ami jó kiindulópont lehet a karanténos ünnepléshez:

 • Meglepetés!
  Talán a legfontosabb, hogy a meglepetés ereje ugyanúgy működik a karanténban, mint békeidőben. A barátok, család előre megbeszélheti a hívás időpontját, amikor valamennyien képernyő elé gyűlnek. Ha az ünnepelt úgy tudja, csak egyvalakivel fog beszélni, majd hirtelen egy egész csapat várja, az már önmagában ajándék. A Skype, a Zoom, a Google Hangouts mind-mind alkalmasak arra, hogy egy virtuális szobában többen is helyet kapjanak.
 • Legyetek bátran kreatívak!
  A karantén a legkülönbözőbb módokon teszi próbára a rugalmasságunkat, de ez arra is lehetőség lehet, hogy elsőre meglepően hangzó ötleteket próbáljunk ki. A Facebookos kihívások mintájára rendezhetsz tematikus-beöltözős bulit. Osszatok meg egy zenei lejátszási listát, és táncoljon mindenki otthon kamerák előtt. Mert miért is ne? Kereshettek online multiplayer társasjátékokat is. Gyerek vagy játékos kedvű felnőtt az ünnepelt? Dugj el a házban vagy lakásban rejtvényeket, és mint egy akadálypályán, ahogy sorra megfejti a feladványokat, úgy jusson el az ajándékig – mindezt közvetítheted a családnak és a barátoknak a mobilodon.
 • Ajándékozz és támogass!
  Rendelj az ünnepeltnek a kedvenc ételéből, italából, édességéből, és kérj házhoz szállítást. Amellett, hogy örömet okozol, a helyi vállalkozókat is támogatod vele.

(Kiemelt kép: II. Erzsébet brit királynő születésnapján, 2017 április 21-én. Fotó: Max Mumby / Indigo / Getty Images)